Experiența Facebook se Schimbă: Abonamente Fără Reclame la Jumătate de Preț!

Experiența Facebook se Schimbă: Abonamente Fără Reclame la Jumătate de Preț!

Meta propune o schimbare semnificativă în structura de prețuri pentru utilizatorii care preferă o experiență fără reclame pe Facebook și Instagram. În urma unor discuții cu autoritățile europene, compania a sugerat o reducere considerabilă a costurilor abonamentelor.

Anunțată inițial în noiembrie, oferta Meta permitea utilizatorilor din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European și Elveția să navigheze pe Facebook și Instagram fără reclame, contra unei taxe lunare de 10 euro (aproximativ 50 lei) – sau 13 euro dacă serviciul era achiziționat prin intermediul aplicațiilor mobile, datorită comisioanelor impuse de Apple și Google. Această tarifare a fost anticipată ca un posibil subiect de dispută legală în viitor.

Recent, în cadrul unei audieri la Bruxelles, reprezentantul legal al Meta a comunicat că, pentru a se alinia la Directiva privind Piețele Digitale (DMA), compania este dispusă să scadă prețul abonamentului la 5,99 dolari, cu o taxă adițională de 4 euro pentru conturi suplimentare, reprezentând aproape o înjumătățire a costului inițial.

Propunerea de ajustare a prețurilor a fost prezentată autorităților la începutul anului și în prezent se află în negocieri, în special cu autoritatea irlandeză pentru protecția datelor. Meta așteaptă feedback-ul Comisiei irlandeze pentru protecția datelor pentru a stabili când va fi disponibil noul tarif redus.

În paralel cu anunțul pachetelor fără reclame, grupul noyb, dedicat apărării drepturilor, a contestat practica de a taxa utilizatorii europeni pentru exercitarea drepturilor lor fundamentale. Criticii au ridicat, de asemenea, obiecții față de taxa inițială de 9,99 euro pe lună, care permitea eliminarea reclamelor.

Sondajele arată că, deși un procent mic de utilizatori (3-10%) nu sunt deranjați de urmărirea online pentru publicitatea personalizată, o majoritate covârșitoare (99,9%) ar accepta să plătească o sumă simbolică de 1,99 euro pe lună pentru a evita această urmărire.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Xiaomi SU7: Cum a fost prins în flagrant primul EV de la Xiaomi

Rusia ne pregătește o surpriză neplăcută: o armă spațială care poate distruge sateliți, spun americanii

Parlamentul României a elaborat un proiect de lege privind reforma pensiilor speciale

ASUS ROG Phone 8, sosește în curând.

Cum funcționează o pompă de căldură? Avantaje si dezavantaje!

Heather Armstrong – regina mămicilor bloggerițe s-a sinucis.

Nu este deloc o glumă: un videoclip cu un OZN a fost publicat de Pentagon

PIXEL FOLD PRIMUL TELEFON MOBIL PLIABIL CARE VA PUTEA FI REPARAT ACASĂ.

Facebook și Messenger devin mai sigure și mai flexibile

Canalele din Veneția. O priveliște înfricoșătoare – video

Lovitură brutală a lui Putin asupra sediului serviciilor secrete militare Ucrainene

Legea pensiilor a trecut de Senat: Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor şi cât va costa bugetul