Scandal în lumea de lux: Clientela unui dealer de iahturi, expusă în urma unui atac cibernetic

Scandal în lumea de lux: Clientela unui dealer de iahturi, expusă în urma unui atac cibernetic

Într-o lume unde luxul și discreția sunt la ordinea zilei, MarineMax, un gigant al vânzărilor de iahturi, a fost zguduit de un atac cibernetic ce pare desprins dintr-un film cu spioni. La începutul primăverii, hackerii au dat lovitura, iar acum aflăm că au pus mâna pe date mai sensibile decât ne-am fi imaginat.

MarineMax, cu reprezentanțe în toate colțurile lumii, a crezut că scapă ușor, dar un raport recent a aruncat bomba: infractorii cibernetici au accesat informații legate de clienți și angajați. Cât de mulți și ce fel de informații? E ca și cum ai căuta un ac într-un car de fân.

Și ca să fie tabloul complet, banda de ransomware Rhysida și-a pus semnătura pe faptă, cerând 15 bitcoini pe capul de listă al datelor furate. Pare că MarineMax nu a cedat șantajului, iar acum toată lumea stă cu sufletul la gură.

Rhysida, nou-veniți în lumea întunecată a ransomware-ului, au făcut deja ravagii, de la British Library până la armata chiliană și Insomniac Games. Ultimii au simțit gustul amar al refuzului, cu peste un terabyte de date sensibile aruncate în vânt.

Așa că, dragi iubitori de iahturi și ambarcațiuni, e timpul să vă strângeți veste de salvare, pentru că apele sunt mai tulburi decât par.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spune stiinta despre cele 10 urgii biblice

Premieră mondială: premierul are un consilier în domeniul inteligenței artificiale

Cum să descarci Reels de pe Instagram – noua funcție e disponibilă pentru toți

Scandalul modului Incognito ar putea costa Google miliarde de dolari

Semnale de alertă în Tulcea: obiecte zburătoare necunoscute pe radar! Găsiți-vă un refugiu!

Schimbare brutală care vine pe YouTube: plătești sau ești suspendat daclă folosești ad blockers.

Bărbați cărora escrocii le promit bani dacă reușesc să lase femeile însărcinate.

Google dă afară sute de oameni din echipele sale de top

România se alătură clubului țărilor care iubesc soarele(Alianța Solară Internațională)

Știrile zilei – 14 aprilie 2023

Elon Musk l-a pus pe X în mari probleme, UE ar putea să-l pedepsească ca pe o ruină sau chiar să o interzică

Lupul cu Bicicleta: Cursa Nebună pe Drumul spre Poiana Brașov