robot proiectat cu chat gpt

Au proiectat un Robot cu ajutorul ChatGPT-ului.

Mai exact, este vorba despre un braț robotizat pentru recoltarea roșiilor, iar colaborarea cu inteligența artificială în acest domeniu pare, de asemenea, promițătoare, dar la fel de riscantă.

Inteligența artificială sprijină din ce în ce mai mult activități care variază de la luarea deciziilor până la creația artistică, iar cel mai recent, cercetătorii de la EPFL University of Technology și TU Delft din Elveția au fost implicați în proiectarea unui robot cu ajutorul chatbotului inteligent ChatGPT (GPT-3) de la OpenAI. Munca de colaborare a avut ca rezultat construirea unui braț robotic însărcinat cu recoltarea roșiilor, iar într-o lucrare despre experiment, echipa discută modul în care modelele lingvistice mari (LLM) pot ghida procesul de proiectare atât la nivel conceptual, cât și tehnic.

banner

Potrivit raportului, generarea de coduri bazate pe text a modelului a oferit, de asemenea, o perspectivă și o intuiție semnificative pentru proiectarea fizică și a arătat un mare potențial de stimulare a creativității umane. În timpul fazei de brainstorming, ChatGPT a primit întrebări precum: care ar fi cele mai mari provocări viitoare pentru omenire, pentru a schița scopul robotului, parametrii de proiectare și specificațiile acestuia. În cele din urmă au ales aprovizionarea cu alimente la nivel mondial și au ajuns la crearea unui robot de cules roșii.

În continuare, au încercat să extragă din ChatGPT caracteristicile pe care ar trebui să le aibă o astfel de mașină, la care programul a sintetizat răspunsuri pe baza informațiilor adunate din publicații științifice, manuale tehnice și mass-media la nivel global. De-a lungul procesului, cercetătorii au adresat întrebări din ce în ce mai specifice lui ChatGPT, care, în final, a sugerat soluții tehnice precise pentru materialele folosite, pentru dispozitivul de acționare sau pentru codul informatic care controlează dispozitivul.

Rapoartele îl citează pe autorul principal al studiului, care spune că, deși programe similare au fost folosite pentru a sprijini implementarea tehnică, acum a devenit clar că un sistem de inteligență artificială poate, de asemenea, să automatizeze sarcini cognitive de nivel superior. Cu toate acestea, problemele fundamentale legate de IA generativă, cum ar fi părtinirea, plagiatul sau halucinațiile, nu pot fi ignorate, iar cercetătorii spun că aceasta poate duce, de asemenea, la erori etice, de inginerie sau de subiecte semnificative dacă deciziile sunt luate în afara cunoștințelor inginerilor.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WHATSAPP ESTE ACUM ACCESIBIL DE PE 5 TELEFOANE ÎN ACELAȘI TIMP

O bandă de hoți fura trotinete Lime din Szolnok de un an – au fost prinși

Marea Britanie regretă Brexit-ul