O bunică din franța a dat lovitura cu o icoană uitată în bucătărie.

O bunică din franța a dat lovitura cu o icoană uitată în bucătărie.[Video]

O bunicuță din Compiègne, un orășel francez, a avut parte de o surpriză de proporții când a aflat că icoana veche pe care o ținea în bucătărie era de fapt o operă de artă pierdută, semnată de nimeni altul decât Cimabue, un pictor italian faimos, cunoscut și ca Chenni di Pepo, scrie UPI.

la-i CARDUL CU MILIOANE DE IDEI de la eMAG

Icoana numită „Hristos Batjocorit”, care măsoară 25 pe 20 de centimetri și care datează din anul 1280, a fost vândută la licitație pentru suma fabuloasă de aproape 27 de milioane de dolari, dar nu a ajuns la noul proprietar, pentru că guvernul francez a pus laba pe ea și a declarat-o „comoară națională”, interzicând exportul ei.

Ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak, a zis că guvernul a cumpărat tabloul de la cel care a câștigat licitația și că vrea să îl ducă la muzeul Luvru, să îl țină acolo și să îl arate lumii. Directorul muzeului celebru, Laurence de Carre, a mai spus că opera de artă va fi expusă la o expoziție care se va deschide în 2025.

Cimabue este un artist italian și un maestru al mozaicurilor, care a făcut parte din școala florentină din perioada Duecento târzie. El este unul dintre pionierii artei italiene, care a rupt cu tradiția picturii bizantine și a adus un suflu nou în artă.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Al Treilea Război Mondial este aproape: Bombardiere americane surprinse la granița cu Rusia

O bandă de hoți fura trotinete Lime din Szolnok de un an – au fost prinși

Incredibil. Jucării gonflabile, pot decide desfășurarea războiului?