Epidemia de rujeola ne-a dat gata! Ministerul sănătății a bătut toba: „29 de județe sub cod roșu”

Epidemia de rujeola ne-a dat gata! Ministerul sănătății a bătut toba: „29 de județe sub cod roșu”

Nu știu cum sunteți voi, dar eu sunt cam panicat. Nu de la Covid, ci de la rujeolă. Aia cu pete roșii și febră mare, care ne făcea mama să ne bage în pat și să ne dea ceai de tei. Ei bine, se pare că rujeola a revenit în forță și a făcut ravagii printre copiii noștri. Așa de rău, încât Ministerul Sănătății a declarat epidemie la nivel național și a început să ne împungă pe toți cu vaccinuri.

În momentul ăsta, sunt aproape 2.000 de cazuri în toată țara, în 29 de județe. Nu e de glumit. Rujeola e o boală serioasă, care se transmite ușor și poate să lase urme. Uneori, chiar și mortale. De aia, Ministerul Sănătății ne roagă frumos să ne vaccinăm copiii, dacă nu i-am vaccinat deja. Sau dacă i-am vaccinat doar o dată, să le mai dăm o doză. Că nu strică.

Și ca să ne convingă mai bine, Ministerul Sănătății a pornit o campanie de informare, cu ajutorul medicilor de familie. Adică, dacă nu vă credeți pe mine, poate îi credeți pe ei. Ei vă vor spune cât de important e să vă vaccinați copiii, să nu le riscați sănătatea și viața. Și să nu vă lăsați influențați de tot felul de povești și mituri despre vaccinuri. Că nu vă fac autism, nici sterili, nici microcipați. Vă fac doar imuni la rujeolă.

Și dacă tot suntem la capitolul epidemii, vă mai spun una și gata. Se pare că în China, țara unde a început tot nebunia asta cu Covid, a apărut o altă boală ciudată, care seamănă cu pneumonia și afectează copiii. Nu se știe exact ce e, cum se transmite și cum se tratează. Dar a făcut deja sute de victime și a umplut spitalele. Așa că, dacă aveți de gând să mergeți în China, mai gândiți-vă o dată. Sau de două ori. Sau de trei ori.

Menționez că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani. Asta înseamnă că mai sunt mulți copii care nu sunt protejați de rujeolă și care pot să se îmbolnăvească oricând. Nu vă numărați printre ei, dragi părinți. Vaccinați-vă copiii. E singura soluție.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile zilei – 14 aprilie 2023

A comandat un iPhone 15 de la Apple și a primit în schimb una Fake cu Android.

Cyber-Viața Noastră: 43 de Ani de Conținut în 60 de Secunde? Da, Se Poate!

Inteligența artificială poate identifica diabetul pe baza câtorva cuvinte

Anunț bombă: Rockstar ne aruncă în cap GTA 6 săptămâna asta!

Premieră mondială: premierul are un consilier în domeniul inteligenței artificiale

Problema cu dispozitivele iPhone 15 din nou – nu se încarcă corect în mașini

Casa Albă îi auditează pe directorii generali ai Google, OpenAI și Microsoft

Potențiala aderare a României la Schengen: Sprijinul Germaniei și ce înseamnă pentru țara noastră

Elon Musk l-a pus pe X în mari probleme, UE ar putea să-l pedepsească ca pe o ruină sau chiar să o interzică

Fostul avocat Apple scapă de închisoare după ce a făcut tranzacții ilegale

Încă un cutremur în Turcia, pagube de sute de miliarde de dolari