Breaking News: Sfântu Gheorghe în Pragul Magiei! Vezi Ce initiativa INCREDIBILĂ Face USR Pentru Un Parc De Vis

Breaking News: Sfântu Gheorghe în Pragul Magiei! Vezi Ce initiativa INCREDIBILĂ Face USR Pentru Un Parc De Vis

Restrângerea spaţiilor verzi accentuează puternic riscurile ecologice urbane şi are un impact negativ imediat asupra calităţii vieţii şi stării de sănătate a populaţiei. De aceea, în ultima vreme, lumea lupta sub diverse forme pentru crearea de noi spaţii verzi, în special în zonele urbane cele mai aglomerate.

Spre deosebire de alte ţări europene, România are o situaţie net deficitară privind suprafaţă medie a spaţiului verde pe locuitor, dacă avem în vedere că standardul Uniunii Europene este de 26 mp/locuitor.

În aceste condiţii, populaţia multor oraşe din ţară noastră nu dispune, în prezent, de necesarul minim de spaţii verzi.
Beneficiile oferite de spaţiile verzi sunt numeroase printre care, amintim cel mai important factor: adăugarea de oxigen în atmosfera şi absorbţia de dioxid de carbon, care contribuie la încălzirea planetei prin aşa numitul ”efect de seră”.

Vegetatia are un rol vital şi în moderarea climatului urban. În oraşe, construcţiile şi suprafeţele pavate sau betonate creează un climat urban specific, cu temperaturi mai ridicate şi o restricţie a circulaţiei aerului, în contrast cu acesta, prin efectul de umbră şi de creştere a umidităţii aerului vegetaţia contribuie la crearea unui mediu mai confortabil, spaţiile verzi pot constitui locuri de desfăşurare pentru diverse evenimente sociale şi culturale, sau desfăşurarea unor activităţi teatrale, cinematografice, spaţiile verzi bine întreţinute joacă un rol semnificativ în promovarea sănătăţii populaţiei urbane. Impactul pozitiv al spaţiilor verzi se extinde şi în sfera activării vieţii economice a oraşelor.

Un mediu plăcut ajută întotdeauna la crearea unei imagini favorabile asupra centrelor urbane şi, prin această, poate spori atractivitatea pentru investiţii şi pentru oferta de noi locuri de muncă.

USR Plan parc Simeria 04 scaled 1

În acest sens aducem în fața dumneavoastră un proiect, o inițiativă prin care s-ar aduce plus-valoare comunității, și anume comunității din Sfântu Gheorghe.

Semnează petiția!

https://petition.qomon.org/parc-in-cartierul-simeria/


Municipiul Sfântu Gheorghe stă rău la capitolul parcuri urbane, are doar un singur ”parc”, Parcul central Elisabeta, care în alte orașe ar fi catalogat ca fiind un simplu scuar sau parc de cartier. Iar în rest avem doar fâșii verzi printre blocurile de locuințe. Zonele folosite cel mai des de către locuitorii orașului ca parcuri sunt zonele ”reziduale” ale orașului precum lunca Oltului, dealurile din Simeria, drumul spre Șugaș Băi, zona poligonului, etc.

Zone ce nu au fost proiectate ca parcuri, dar necesitatea locuitorilor de a petrece timp în aer liber, mai ales după perioada COVID, le-a definit ca atare.
Cartierul Simeria este unul dintre cartierele cu cea mai mare densitate de locuitori din oraș. Tot aici sunt localizate numeroase instituții publice, grădinițe, școli, spitalul județean, săli de sport, universitate.

USR Plan parc Simeria 05 scaled 1

Fiind o zonă cu o configurație urbană atât de complexă, o zonă verde, o zonă de ”dilatare”, un parc, este primordial a fi creată.
Între oraș și natură.


O zonă pe care a fost identificată pentru o asemenea amenajare este terenul cuprins între străzile Pădurii la Sud și Vest, strada Lósy-Schmidt Ede la Nord și la Est de străzile Béla Bartók si strada Ghioceilor. O zonă aflată într-o vale naturală, o pajiște neatinsă, o zonă tampon între oraș și pădurea dinspre Șugaș Băi. (a se vedea planul de amplasament și planul de propunere).
Oamenii vin, doar trebuie să le facem parcul.

usr parc

Propunerea vrea să valorifice o zonă deja folosită de locuitorii orașului dar care nu prezintă nici un fel de infrastructură care să valorifice la maxim potențialul unui asemenea spațiu. Propunerea, în primă fază, dorește să curețe zona, să definitiveze traseele pietonale principale și să amplaseze dotări precum bănci, umbrare.
Ulterior spațiul ar fi dezvoltat treptat, organic, în funcție de feedback-ul obținut de la locuitori. Cooperativ și ludic.

Amenajarea acestui spațiu se poate realiza cu minimum de efort, costuri, birocrație și poate să devină subiectul unor tabere interdisciplinare de peisagistică, arhitectură, design, biologie.
Se dorește a fi un ”sandbox” (nisipar), unde profesioniștii dar și cetățenii voluntari să își pună în valoare ideile, un loc de joacă pentru toată lumea

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Tinerilor: Cum TikTok Își Formează Gardienii Digitali

Google dă afară sute de oameni din echipele sale de top

PNL vrea să ne lase să plătim cu cash cât vrem

Acest AI „semifinisat” este mult mai tare decât orice ChatGPT

Viol virtual în Metaverse: o fată de 16 ani, atacată sexual de mai mulți bărbați.

Pauza de Pepsi și snacks-uri la Carrefour în Franța – Prețurile au luat-o razna!

GTA 6 își arată fața: Linkul unde poți urmări trailerul pe 5 Decembrie

Două elicoptere militare s-au ciocnit în Statele Unite, în urma cărora au decedat 9 persoane

A murit Burt Bacharach, celebrul compozitor al hiturilor „My Head” „I Say A Little Prayer” premiat cu Oscar.

Facebook lansează o nouă funcție uriașă în septembrie

Curtea Internațională de Justiție de la Haga emite un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin

România pe Roți: BMW-urile se Înfundă în Statistici, Alfa Romeo Zâmbește de pe Margine!