Apple cedeaza presiunii UE si lasa rivalii sa foloseasca NFC

Apple cedează presiunii UE și lasă rivalii să folosească NFC

Apple a făcut un pas înapoi în fața amenințărilor UE de a-i da o amendă usturătoare pentru practici anticoncurențiale. Gigantul american a acceptat să le permită rivalilor săi să acceseze tehnologia NFC de pe iPhone-uri și iPad-uri, care până acum era rezervată exclusiv pentru Apple Pay și Wallet.

Asta înseamnă că dezvoltatorii de aplicații de plată, bancare și de portofele digitale din Europa vor putea să ofere alternative la serviciul Apple, care domină piața de plăți mobile. Consumatorii vor avea mai multă libertate de alegere și vor putea să plătească cu orice aplicație compatibilă cu NFC, inclusiv în afara Europei.

Apple a făcut aceste concesii după ce a fost acuzată de UE că abuzează de poziția sa dominantă și împiedică inovația și concurența în domeniul plăților mobile. Comisia Europeană de Justiție (CEJ) a deschis o anchetă în iunie 2020 și a primit numeroase plângeri de la rivalii Apple.

Dacă angajamentele Apple vor fi aprobate de CEJ, acestea vor fi valabile pentru 10 ani și vor fi monitorizate de un observator independent. Acesta este un pas important pentru industria portofelelor mobile, care ar putea beneficia de mai multă diversitate și competitivitate. Apple a promis și că va permite utilizatorilor să își seteze aplicațiile de plată preferate și să le deblocheze cu Face ID. CEJ cere acum părerea clienților și a rivalilor despre aceste angajamente.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Renault Twingo Legend electric: mică, dar puternică, ieftină, dar elegantă, simplă, dar eco-friendly

YouTube zice pa la revedere la blocarea reclamelor

IKEA cere clienților să returneze încărcătorul USB defect. Afla detaliile aici.

Pilot de vânătoare american: Există OZN-uri reale și nu sunt baloane

RCA la Euroins expiră pe 7 decembrie: cum să îți recuperezi banii și să îți asiguri mașina.

A sosit versiunea stabilă de Android 14 pentru OnePlus 11. Iată noutățile

Sam Bankman-Fried Escrocul cu criptomonede FTX care a furat 10 miliarde de dolari a fost condamnat.

Kim Jong Un a supravegheat personal lansarea rachetei monstruoase

O navă britanică, atacată cu rachete în Marea Roșie de rebelii yemeniți

Twitter va avea un nou CEO, dar ce se întâmplă cu Elon Musk?

România se alătură clubului țărilor care iubesc soarele(Alianța Solară Internațională)

Nu este deloc o glumă: un videoclip cu un OZN a fost publicat de Pentagon