Apple cedeaza presiunii UE si lasa rivalii sa foloseasca NFC

Apple cedează presiunii UE și lasă rivalii să folosească NFC

Apple a făcut un pas înapoi în fața amenințărilor UE de a-i da o amendă usturătoare pentru practici anticoncurențiale. Gigantul american a acceptat să le permită rivalilor săi să acceseze tehnologia NFC de pe iPhone-uri și iPad-uri, care până acum era rezervată exclusiv pentru Apple Pay și Wallet.

Asta înseamnă că dezvoltatorii de aplicații de plată, bancare și de portofele digitale din Europa vor putea să ofere alternative la serviciul Apple, care domină piața de plăți mobile. Consumatorii vor avea mai multă libertate de alegere și vor putea să plătească cu orice aplicație compatibilă cu NFC, inclusiv în afara Europei.

Apple a făcut aceste concesii după ce a fost acuzată de UE că abuzează de poziția sa dominantă și împiedică inovația și concurența în domeniul plăților mobile. Comisia Europeană de Justiție (CEJ) a deschis o anchetă în iunie 2020 și a primit numeroase plângeri de la rivalii Apple.

Dacă angajamentele Apple vor fi aprobate de CEJ, acestea vor fi valabile pentru 10 ani și vor fi monitorizate de un observator independent. Acesta este un pas important pentru industria portofelelor mobile, care ar putea beneficia de mai multă diversitate și competitivitate. Apple a promis și că va permite utilizatorilor să își seteze aplicațiile de plată preferate și să le deblocheze cu Face ID. CEJ cere acum părerea clienților și a rivalilor despre aceste angajamente.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 Aisbergul gigant care stătea de 30 de ani în același loc s-a pus pe mișcat

Samsung pregătește două încărcătoare noi pentru seria Galaxy.

Incredibil. Jucării gonflabile, pot decide desfășurarea războiului?

PIXEL FOLD PRIMUL TELEFON MOBIL PLIABIL CARE VA PUTEA FI REPARAT ACASĂ.

Ryanair, atacată pentru utilizarea ilegală a recunoașterii faciale

Mică, dar mortală – kamikaze în mâinile ucrainenilor.

Robotul trimis la reactorul de la Fukushima se întoarce cu vești proaste

Guvernul Ungariei a solicitat anul trecut o cantitate record de date personale de la Facebook.

FBI: coronavirusul a fost probabil eliberat dintr-un laborator

Un Revelion ca-n povești, cum doar la Romania TV se poate! Norica Nicolai, Pavel Abraham și George Simion dau startul distracției!

Lockbit, regele ransomware-ului, a fost doborât de autorități.

Știrile zilei – 13 aprilie 2023