avioane f-35

România cumpără avioane de luptă americane ultramoderne

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) din România a decis marți să achiziționeze o a cincea generație de avioane militare multirol F-35, relatează G4Media.

Potrivit CSAT, avioanele F-35 sunt dotate cu o gamă largă de senzori avansați, sunt capabile să facă schimb de informații criptate în timp real atât cu platformele aeropurtate, cât și cu sistemele de apărare terestre și sunt echipate cu muniție inteligentă de înaltă precizie care „permite obținerea și menținerea superiorității aeriene, condiție necesară pentru asigurarea și, la nevoie, apărarea suveranității în spațiul aerian național”.

Potrivit Președinției, agenda Consiliului de Apărare s-a axat pe situația de securitate din regiunea Mării Negre și pe implicațiile pentru România, în lumina evoluțiilor recente. Acestea au inclus agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și intervențiile externe în procesul democratic din Republica Moldova.

România va continua să acționeze decisiv, unit și eficient alături de aliații și partenerii săi pentru a promova securitatea și stabilitatea în regiunea Mării Negre, o zonă de importanță strategică pentru securitatea euro-atlantică. Reperul fundamental de acțiune rămâne salvgardarea securității naționale, iar sprijinul acordat Ucrainei și Republicii Moldova contribuie în mod direct la consolidarea securității României,

scrie în comunicat.

Republica Moldova este ținta unor acțiuni hibride de destabilizare de o intensitate și complexitate fără precedent. Membrii Consiliului au subliniat, în cadrul reuniunii de marți, că autoritățile de la Chișinău gestionează aceste acțiuni într-un mod profesionist, democratic și responsabil.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BCA vs Caramida: Care este cel mai bun material de construcție pentru proiectul tău?

Kitul de supraviețuire de miercuri dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 19 aprilie 2023

Tesla recheamă peste 2 milioane de mașini pentru a actualiza software-ul Autopilot

Microsoft, dată în judecată și ea pentru că a furat cărți pentru AI

Boeing a fost jefuit de celebra bandă de Hackeri santajatori LockBit.

Unui tip din satu-mare i-a picat un BMW din cer. Cum a aflat de el.

Noul buton lateral pentru iPhone 15 Pro a fost dezvăluit

Xi Jinping și Vladimir Putin îngroapă Pax Americana – 100 de ani de când ordinea mondială globală a fost reproiectată în acest fel

Ghinion crunt de Sărbători! Un bucureștean și-a făcut de cap cu mașina și a sfidat tramvaiul – Clipul zilei!

Kitul de supraviețuire de marți dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 18 aprilie 2023

România, raiul gazelor ieftine din UE. La curent, ne luăm țeapă ca proștii 

Samsung Galaxy A55 – Un dispozitiv surprinzător de ușor de reparat