Google îți spune adevărul despre modul incognito în Chrome

Google îți spune adevărul despre modul incognito în Chrome.

Dacă folosești Chrome și crezi că modul incognito te face invizibil pe internet, te înșeli amarnic. Google știe tot ce faci și poate să te identifice după datele pe care le colectează de la tine. Și nu e singurul. Toate site-urile web și serviciile pe care le folosești, inclusiv Google, te urmăresc și îți stochează informațiile.

Asta e ceea ce Google a recunoscut în sfârșit, după ce a fost dat în judecată de niște utilizatori care s-au simțit păcăliți de modul incognito. Ei au spus că Google le-a dat impresia că modul incognito îi protejează de orice urmărire și că le respectă intimitatea. Dar nu era așa.

Google a schimbat mesajul pe care îl arată când intri în modul incognito. Acum îți spune clar că modul incognito “nu schimbă modul în care site-urile web pe care le vizitați și serviciile pe care le utilizați, inclusiv Google, colectează date”. Adică, te urmăresc la fel ca și când ai fi în modul normal.

google incognito

Singura diferență este că modul incognito nu îți salvează istoricul de navigare pe computerul tău. Asta înseamnă că dacă împarți computerul cu altcineva, el nu va putea vedea ce site-uri ai vizitat. Dar asta nu te face anonim pe internet. Google și alții știu tot ce faci și pot să te lege de datele tale.

Noul mesaj nu este încă disponibil pentru toți utilizatorii Chrome. Deocamdată, îl poți vedea doar dacă folosești Chrome Canary, o versiune experimentală a browserului. Dar se pare că Google vrea să îl extindă și la versiunea stabilă, ca să nu mai fie acuzat de minciună.

Dar asta nu e tot. Google a acceptat să plătească niște bani celor care s-au simțit înșelați de modul incognito. Nu se știe cât, dar probabil nu prea mult. Și nici nu se știe cine va putea cere acei bani și cum. Probabil că va trebui să dovedești că ai folosit modul incognito și că ai fost afectat de urmărirea Google.

Așa că, dragi cititori, nu vă lăsați păcăliți de modul incognito. El nu vă face invizibili pe internet. Dacă vreți să vă protejați intimitatea, folosiți alte metode, cum ar fi extensii de blocare a reclamelor și a trackerelor, VPN-uri sau browsere alternative. Nu uitați: Google vede tot ce faceți și vă folosește datele în scopuri comerciale.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ASUS ROG Phone 8, sosește în curând.

Încă un masacru în Serbia, un bărbat a ucis opt persoane

Mark Zuckerberg se pregătește de apocalipsă și își face un palat anti-bombă

Candidații republicani la președinție s-au ciocnit, Trump nu s-a oprit să se certe cu ei

Proprietarii Google Pixel 8 Pro se plâng de niște umflături sub ecran.

A murit Burt Bacharach, celebrul compozitor al hiturilor „My Head” „I Say A Little Prayer” premiat cu Oscar.

UniCredit şi Alpha Bank se unesc pentru a forma o bancă gigant în România

Maimuțele au pus stăpânire pe un oraș turistic. Localnicii sunt înspăimântați

Profesor de muzică din Târgu Secuiesc, acuzat că și-a violat elevele de 13 și 14 ani.

ZBORUL FĂRĂ GEAMURI. O AVENTURĂ DE NEUITAT SAU O GREȘEALĂ COSTISITOARE?

WhatsApp ne ia ochii cu reclame!

Csíki Sör: Coproprietarul Olandez câștigă primul proces în instanță împotriva lui Lénárd András în cazul falimentului fabricii de chipsuri