big WhatsApp Image 2023 04 10 at 17.05.16 1 1280x720 1

Membrii unei grupări infracționale au fost arestați pentru că distribuiau droguri în rândul elevilor și studenților din marile orașe ale țării

Membrii unei grupări infracționale care distribuia droguri în rândul elevilor și studenților au fost percheziționați luni de către Direcția de Combatere a Crimei Organizate și Antiterorism (DIICOT) în cinci județe și în Capitală.

Potrivit informațiilor citate de Agerpres, în total au fost percheziționate 17 locații din București, precum și din județele Maroș, Brăila, Ilfov, Galați și Dâmbovița. Potrivit procurorilor, membrii organizației infracționale, înființată în anul 2022, acționau ca intermediari între traficanții de droguri și consumatori (inclusiv minori). Ei făceau acest lucru folosind o platformă de comunicare criptată, care are în prezent aproximativ 11.000 de membri activi în România.

banner

Principalul lor „public țintă” era reprezentat de tineri, elevi și studenți, a precizat Parchetul.

Potrivit DIICOT, organizația infracțională pe mai multe niveluri distribuia diferite tipuri de droguri în aproape toate orașele mari din țară. Cumpărătorii contactau traficanții de droguri prin intermediul platformei și, după o negociere directă, erau direcționați către cel mai apropiat dealer în funcție de tipul de drogul dorit.

imgonline com ua twotoone
Membrii unei grupări infracționale au fost arestați pentru că distribuiau droguri în rândul elevilor și studenților din marile orașe ale țării 4

Traficanții foloseau această platformă pentru a-și promova oferta de droguri, iar administratorul modera conversațiile și selecta membrii grupului. Platforma de comunicare era capabilă să genereze în jur de 40-50.000 de mesaje pe zi, cele mai multe dintre acestea fiind legate de distribuția drogurilor, consum, zone de distribuție și efectele drogurilor, a precizat DIICOT. Perchezițiile au fost efectuate la sediile principalilor dealeri, ocazie cu care au fost confiscate în total 17.500 de lei, 110 dolari și 100 de euro, 3,5 kilograme de canabis, 20 de telefoane mobile, două gloanțe de 9 mm, 228 de comprimate ecstasy și 48 de timbre LSD.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Kitul de supraviețuire de miercuri dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 19 aprilie 2023

Lovitură brutală a lui Putin asupra sediului serviciilor secrete militare Ucrainene

Kitul de supraviețuire de Joi dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, horoscop 20 aprilie 2023