Scandalul modului Incognito ar putea costa Google miliarde de dolari

Scandalul modului Incognito ar putea costa Google miliarde de dolari

Ce credeai, că dacă intri în modul incognito pe Google, ești ca un ninja pe internet? Ei bine, te-ai înșelat amarnic. Google te-a urmărit ca un vultur, chiar și atunci când ai vrut să fii discret și să îți vezi de treburile tale.

Asta a fost acuzația pe care a primit-o gigantul tehnologic într-un proces care ar fi trebuit să continue pe 5 februarie. Dar se pare că Google s-a speriat și a vrut să scape de belea. Așa că a făcut o înțelegere cu avocații celor care l-au dat în judecată. Nu se știe cât a plătit, dar se zvonește că ar fi vorba de cel puțin 5 miliarde de dolari. O sumă frumușică, nu-i așa?

Dar de ce erau atât de supărați oamenii pe Google? Păi, se pare că Google folosea niște unelte de analiză, cookie-uri și aplicații care îi spuneau tot ce făceai tu pe net, chiar și în modul incognito. Așa că Google știa ce hobby-uri ai, cu cine te împrietenești, ce cumperi și ce secrete rușinoase ascunzi.

Judecătorul nu a fost de acord cu Google când a cerut să fie scos din proces. El a spus că nu e clar dacă Google a promis sau nu să nu colecteze datele oamenilor când aceștia sunt în privat. Procesul a avut ca reclamanți milioane de utilizatori de la 1 iunie 2016, care cereau câte 5.000 de dolari de la Google.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elon Musk se dă tare, foștii utilizatori de Twitter sunt supărați.

Guvernul Ungariei a solicitat anul trecut o cantitate record de date personale de la Facebook.

Epava submarinului dispărut Titan a fost găsită

Volvo oprește definitiv producția de motoare diesel

Au apărut numerele loteriei în visul ei, ea le-a jucat: ceea ce sa întâmplat în continuare este de necrezut

YouTube Playables: jocuri gratuite pentru abonații Premium

Statul le oferă 2.000 de lei lunar familiilor cu trei sau mai mulți copii, fără să țină cont de venituri | Legea a fost votată tacit în Parlament

Aeroportul Brașov are deja un buget, în acest an fiind așteptați 150 de mii de pasageri

YouTube și reclamele: o poveste de dragoste și ură. Ce vă place mai mult?

Potențiala aderare a României la Schengen: Sprijinul Germaniei și ce înseamnă pentru țara noastră

Agenția Spațială Europeană ne spune că suntem în pericol de ciocniri cosmice

Samsung One UI 6 poate să-ți strice telefonul Galaxy? Ce trebuie să știi înainte de a face update