Scandalul modului Incognito ar putea costa Google miliarde de dolari

Scandalul modului Incognito ar putea costa Google miliarde de dolari

Ce credeai, că dacă intri în modul incognito pe Google, ești ca un ninja pe internet? Ei bine, te-ai înșelat amarnic. Google te-a urmărit ca un vultur, chiar și atunci când ai vrut să fii discret și să îți vezi de treburile tale.

Asta a fost acuzația pe care a primit-o gigantul tehnologic într-un proces care ar fi trebuit să continue pe 5 februarie. Dar se pare că Google s-a speriat și a vrut să scape de belea. Așa că a făcut o înțelegere cu avocații celor care l-au dat în judecată. Nu se știe cât a plătit, dar se zvonește că ar fi vorba de cel puțin 5 miliarde de dolari. O sumă frumușică, nu-i așa?

Dar de ce erau atât de supărați oamenii pe Google? Păi, se pare că Google folosea niște unelte de analiză, cookie-uri și aplicații care îi spuneau tot ce făceai tu pe net, chiar și în modul incognito. Așa că Google știa ce hobby-uri ai, cu cine te împrietenești, ce cumperi și ce secrete rușinoase ascunzi.

Judecătorul nu a fost de acord cu Google când a cerut să fie scos din proces. El a spus că nu e clar dacă Google a promis sau nu să nu colecteze datele oamenilor când aceștia sunt în privat. Procesul a avut ca reclamanți milioane de utilizatori de la 1 iunie 2016, care cereau câte 5.000 de dolari de la Google.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Xi Jinping și Vladimir Putin îngroapă Pax Americana – 100 de ani de când ordinea mondială globală a fost reproiectată în acest fel

De ce plătește Red Bull milioane de euro în dividende unui crescător de rațe thailandez?

Cum au încercat hackerii să manipuleze prețul Bitcoin prin contul SEC de pe X

Macron adoptă o poziție dură împotriva Israelului în legătură cu bombardamentele din Gaza

Fermierii protestează în toată țar față de politica UE privind produsele agricole ucrainene

Google dă afară sute de oameni din echipele sale de top

După mulți ani de întârzieri, primele SUV-uri Tesla Cybertruck vor începe să fie livrate pe 30 noiembrie

România, raiul gazelor ieftine din UE. La curent, ne luăm țeapă ca proștii 

Ryanair, atacată pentru utilizarea ilegală a recunoașterii faciale

Apple Strânge Laţul: Beeper Mini, Rămas Fără iMessage!

Prison Break revine pe „ecrane”, dar cu surpize.

Titluri de stat ”Tezaur”: oportunitatea de a face bani cu banii statului, fără risc și fără impozite.