ȘAPTE ANI DE UPGRADE ȘI TENSOR G3! PERECHEA GOOGLE PIXEL 8 ESTE OFICIAL

ȘAPTE ANI DE UPGRADE ȘI TENSOR G3! PERECHEA GOOGLE PIXEL 8 ESTE OFICIAL

După cum știam deja, Google a prezentat Pixel 8 și Pixel 8 Pro pe 4 octombrie, precum și noul Google Watch 2.

Noile telefoane se caracterizează prin forme mai rotunjite în design, dar ecranul în sine este plat, ceea ce cu siguranță îi va mulțumi pe mulți. Există culori noi, spatele este mat, Pro are Gorilla Glass Victus 2 pe ambele părți, iar Pixel 8 are o sticlă Victus simplă. De asemenea, este asigurată rezistența la praf și apă IP68.

google pixel 8
Pixel 8

Ecranul OLED de 6,3 inchi este acum de 120 Hz pentru Pixel 8, care este și mai luminos și capabil să atingă 2000 de nits, iar ecranul LTPO OLED de 6,7 inchi Pixel 8 Pro este acum de 2400 de nits, în timp ce rezoluția afișajului a fost ușor redusă, dar este în continuare excelentă (1344 x 2992 pixeli).

Procesorul Tensor dezvoltat de Google in-house a mers mai ales pentru funcțiile de inteligență artificială, în ceea ce privește performanța brută, acestea nu au fost la fel de percutante. Pe baza specificațiilor, acest lucru s-a schimbat acum pentru Tensor G3. Interesant este că, spre deosebire de alte procesoare mobile de pe piață, Tensor G3 are 9 nuclee de procesare în loc de 8 (1 x 3 GHz Cortex-X3, 4 x 2,45 GHz Cortex-A715, 4 x 2,15 GHz Cortex-A510), iar performanța grafică este asigurată de un procesor cu 10 nuclee Immortalis-G715s MC10. Pixel 8 va fi disponibil în configurații de 8/128 GB și 8/256 GB, în timp ce Pixel 8 Pro vine cu 12 GB de RAM și opțiuni de stocare de la 128 GB până la 1 TB.

tensor g3
Procesor Tensor G3

În ceea ce privește camera foto, bineînțeles, modelul Pro oferă mai mult, cu o nouă cameră de 10,5 MP pe partea frontală, cu un unghi de vizualizare mai larg, o cameră primară de 50 MP stabilizată optic pe spate, o cameră teleobiectiv de 48 MP capabilă de zoom optic 5x și o nouă cameră autofocus de 48 MP cu unghi larg. Partea din spate a modelului Pro dispune, de asemenea, de un senzor Melexis MLX90632 pentru temperatura pieli.

Google Pixel 8 Pro
Pixel 8 Pro

Camerele principale din față și din spate ale lui Pixel 8 sunt aceleași ca și cele ale lui Pro, camera cu unghi larg este și ea nouă, dar este de doar 12 MP (cu focalizare și macro), dar nu există teleobiectiv.

La bord va fi Android 14, Google promițând ȘAPTE ani de suport software pentru noua pereche, cea mai lungă perioadă de timp pe care am văzut-o pentru un terminal Android. De asemenea, modelele Pixel sunt acum mai mult despre trucuri software, poți să faci fotografii mai clare, să ștergi obiecte și persoane din imagini, Google va lua cea mai bună fotografie dintr-o serie de fotografii în care, de exemplu, nimeni nu clipește într-o fotografie de grup, Google Assistant a devenit mai inteligent etc.

Pixel 8 are o baterie de 4575 mAh (încărcare prin cablu și wireless de 27/18W), iar Pixel 8 Pro are o baterie de 5050 mAh (30/23W).

Dispozitivele nu sunt disponibile în mod oficial nici în Romania în acest moment, smartphonurile Pixel 8 si 8 pro se pot achiziționa din Germania la prețuri de 799 pentru Pixel 8 și 1099 euro pentru Pixel 8 Pro, ceea ce înseamnă 3980 și 5460 Lei la cursul de schimb actual.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Google Pixel 8 Pro a fost „torturat”.

Marea Britanie regretă Brexit-ul

Casa Albă îi auditează pe directorii generali ai Google, OpenAI și Microsoft

ASUS ROG Phone 8, sosește în curând.

Pasageri care țipă, acoperișuri care se înalță: răcirea vremii a adus apocalipsa în Europa de Vest

Red Magic 9 Pro și Pro+: cele mai puternice telefoane de gaming de pe piață.

Unul dintre hipopotamii lui Pablo Escobar a fost lovit si omorât de un camion.

Tesla este nevoită să recheme din nou în service sute de mii de mașini

WHATSAPP ESTE ACUM ACCESIBIL DE PE 5 TELEFOANE ÎN ACELAȘI TIMP

Doar 6 bănci vor rămâne pe linia de plutire până în 2025, deschizând calea introducerii banilor digitali – Interviu cu consilierul de investiții Edward Dowd

Mai multe detalii scăpate despre iPhone 15

Facebook și Instagram fără reclame vor costa 10 euro pe lună