Rusia ne pregătește o surpriză neplăcută: o armă spațială care poate distruge sateliți, spun americanii

Rusia ne pregătește o surpriză neplăcută: o armă spațială care poate distruge sateliți, spun americanii

Rusia are în lucru o armă care poate face praf sateliți, spun americanii, conform BBC. Așa a anunțat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, care a zis că dispozitivul e un pericol mare pentru securitatea națională.

CBS News zice că ar fi vorba de o armă nucleară spațială care poate nimeri sateliți, dar Kirby nu a dat mai multe detalii. Purtătorul de cuvânt a mai zis, însă, că dispozitivul nu e o amenințare directă pentru americani, pentru că nu e făcut să lovească oameni sau ținte pe pământ.

Totuși, o astfel de armă ar putea fi o problemă, pentru că armata americană depinde foarte mult de sateliții lor. Printre altele, acești sateliți sunt folosiți pentru supraveghere, navigație, comunicații și detectarea rachetelor dușmane, și dacă i-ar pierde, armata ar fi în corzi. Sateliții sunt, de asemenea, o parte esențială din viața de zi cu zi, pentru că fără ei nu am avea GPS, prognoză meteo sau anumite tranzacții bancare.

Dl Kirby a mai spus, de asemenea, că președintele Joe Biden a fost pus la curent cu această posibilă amenințare și că încearcă deja să vorbească cu Rusia pe tema asta.

Tratatul privind spațiul cosmic din 1967 – la care au semnat și Rusia, și China – interzice clar să trimiți în spațiu arme nucleare sau de distrugere în masă, așa că, dacă rapoartele CBS sunt adevărate, Rusia și-a călcat cuvântul și a încălcat tratatul. Kremlinul neagă că ar lucra la un astfel de dispozitiv.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elon Musk și-a lansat chatbotul Grok, care face mișto de gătitul de cocaină

Românii, mai bogați ca niciodată: salariul mediu depășește 1.000 de euro

Apple renunță la dezvoltarea propriului modem 5G?

Ucraina poate adera la NATO dacă sunt îndeplinite condițiile necesare

VINE POTOPUL! COD GALBEN ȘI PORTOCALIU CU PLOI CÂT NU POȚI DUCE ÎN JUMI’ DE ROMÂNIA

Facturile la curent vin cu întârziere. Cine e de vină?

China oprește importul de fructe de mare din Japonia din cauza Fukushima

Cum să descarci Reels de pe Instagram – noua funcție e disponibilă pentru toți

Protest al fermierilor din Germania: Fără acord, fabrici si școli închise

Black Friday la eMAG: peste 2,8 milioane de oferte la preţuri de năuc.

Știrile zilei: vești bune în sănătate, ION acuzat de furt

Rusia a lansat un atac de amploare asupra instalațiilor militare din Ucraina