marea-britanie-brexit

Marea Britanie regretă Brexit-ul

La trei ani de la părăsirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), majoritatea aproape a tuturor circumscripțiilor electorale din Marea Britanie consideră că a fost o eroare să părăsească UE.

Marea Britanie a părăsit UE la 31 ianuarie 2020, după ce rezultatul votului din vara anului 2016 privind apartenența la UE a arătat că cei care au votat pentru părăsire au obținut o majoritate a strânsă de 51,89%. După perioada de tranziție, la 31 decembrie 2020, Marea Britanie a părăsit atât piața internă unică a UE, cât și uniunea vamală, încetând astfel să existe dreptul automat de liberă circulație al persoanelor, capitalurilor, produselor și serviciilor.

Marea Britanie
Marea Britanie

La aniversarea a treia a Brexit-ului, site-ul politic și de opinie UnHerd Britain și institutul de cercetare Focaldata au realizat un sondaj comun în toate cele 632 de circumscripții electorale parlamentare din Marea Britanie. Zece mii de britanici adulti au fost întrebați dacă sunt de acord că Marea Britanie a greșit când a părăsit Uniunea Europeană. Din cele 632 de circumscripții electorale, doar trei au avut o majoritate care nu era de acord cu această afirmație, toate fiind în comitatul Lincolnshire din estul Angliei, unde proporția votanților pentru părăsire în 2016 a fost în mod special mare.

În multe locuri, atitudinea față de Brexit s-a schimbat aproape complet. În Barking, o suburbie din estul Londrei, unde 60% au votat pentru părăsire, acum 54% consideră că a fost o eroare. Acest lucru se aliniază cu media națională: în întreaga Marea Britanie, 54% dintre cei chestionați au fost de acord că a fost o eroare să părăsească UE, în timp ce doar 28% au fost de acord cu Brexit.

În câteva săptămâni, acesta este al doilea sondaj care arată că majoritatea alegătorilor britanici sunt nemulțumiți de ieșirea din UE. În sondajul realizat la sfârșitul lui noiembrie de către cea mai mare grupare de cercetare a opiniei publice din Marea Britanie, YouGov, 56% dintre respondenți au numit ieșirea din UE o greșeală, iar doar 32% au aprobat-o. (MTI)

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOP 3 cele mai bune trambuline in 2023. Ghid de cumparaturi.

Al Treilea Război Mondial este aproape: Bombardiere americane surprinse la granița cu Rusia

RCA la Euroins expiră pe 7 decembrie: cum să îți recuperezi banii și să îți asiguri mașina.

Netflix te lasă fără seriale dacă nu te miști repede. Ce trebuie să faci ca să nu rămâi în urmă

Cum să vă bucurați de 1.500 de lei pentru fiecare copil înscris la creșință sau grădiniță

Maimuțele au pus stăpânire pe un oraș turistic. Localnicii sunt înspăimântați

Chinuri pentru Sănătate: Operațiile în Evul Mediu

Samsung ar putea oferi actualizări de securitate mai lungi pentru telefoanele Galaxy. Cum ar putea egala oferta Google

Cea mai mare Mănăstire din România, Mănăstirea Clocociov

TikTok, în belea cu UE pentru că nu îi protejează pe copii

Rulada cu ciocolată neagră – rețetă delicioasă și ușor de preparat

Un avion a rămas blocat pe pistă din cauza frigului: O scenă demnă de un film SF – video