marea-britanie-brexit

Marea Britanie regretă Brexit-ul

La trei ani de la părăsirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), majoritatea aproape a tuturor circumscripțiilor electorale din Marea Britanie consideră că a fost o eroare să părăsească UE.

Marea Britanie a părăsit UE la 31 ianuarie 2020, după ce rezultatul votului din vara anului 2016 privind apartenența la UE a arătat că cei care au votat pentru părăsire au obținut o majoritate a strânsă de 51,89%. După perioada de tranziție, la 31 decembrie 2020, Marea Britanie a părăsit atât piața internă unică a UE, cât și uniunea vamală, încetând astfel să existe dreptul automat de liberă circulație al persoanelor, capitalurilor, produselor și serviciilor.

banner
Marea Britanie
Marea Britanie

La aniversarea a treia a Brexit-ului, site-ul politic și de opinie UnHerd Britain și institutul de cercetare Focaldata au realizat un sondaj comun în toate cele 632 de circumscripții electorale parlamentare din Marea Britanie. Zece mii de britanici adulti au fost întrebați dacă sunt de acord că Marea Britanie a greșit când a părăsit Uniunea Europeană. Din cele 632 de circumscripții electorale, doar trei au avut o majoritate care nu era de acord cu această afirmație, toate fiind în comitatul Lincolnshire din estul Angliei, unde proporția votanților pentru părăsire în 2016 a fost în mod special mare.

În multe locuri, atitudinea față de Brexit s-a schimbat aproape complet. În Barking, o suburbie din estul Londrei, unde 60% au votat pentru părăsire, acum 54% consideră că a fost o eroare. Acest lucru se aliniază cu media națională: în întreaga Marea Britanie, 54% dintre cei chestionați au fost de acord că a fost o eroare să părăsească UE, în timp ce doar 28% au fost de acord cu Brexit.

În câteva săptămâni, acesta este al doilea sondaj care arată că majoritatea alegătorilor britanici sunt nemulțumiți de ieșirea din UE. În sondajul realizat la sfârșitul lui noiembrie de către cea mai mare grupare de cercetare a opiniei publice din Marea Britanie, YouGov, 56% dintre respondenți au numit ieșirea din UE o greșeală, iar doar 32% au aprobat-o. (MTI)

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nissan Skyline-ul lui Paul Walker a fost vândut pentru o sumă de bani nesimțită

Legislarea restricțiilor privind avorturile în Carolina de Nord și Nebraska

Înfricoșător: Cheltuielile militare ale Europei în 2022 au depășit nivelul de la sfârșitul Războiului Rece.