OpenAI nu a inventat o inteligență artificială periculoasă: cum a apărut un zvon fals

OpenAI nu a inventat o inteligență artificială periculoasă: cum a apărut un zvon fals.

Ai auzit de ultima minune tehnologică a dezvoltatorului ChatGPT? Se pare că au creat o inteligență artificială (IA) care poate rezolva probleme matematice simple, apropiindu-se de visul unei IA generale (AGI), care să fie la fel de deșteaptă ca un om. Dar nu te grăbi să intri în panică, pentru că totul e doar un zvon.

Povestea a început cu o demisie neașteptată. Sam Altman, directorul general al OpenAI, a plecat din companie după o luptă pentru putere cu ceilalți membri ai consiliului de administrație. Motivul? Se zvonea că Altman ar fi vrut să accelereze dezvoltarea și monetizarea IA, în timp ce alții ar fi fost mai prudenți și mai precauți.

Dar nu asta e tot. Mass-media a scos la iveală că demisia lui Altman ar fi fost provocată de o scrisoare secretă, trimisă de niște cercetători anonimi, care ar fi avertizat consiliul de administrație despre pericolele unui proiect experimental, numit Project Q. Acesta ar fi fost un nou model de IA, capabil să rezolve probleme matematice mai simple, apropiindu-se astfel de AGI, care ar putea depăși inteligența umană.

Se spunea că acest lucru ar fi îngrijorat consiliul de administrație, care ar fi încercat să îl oprească pe Altman să continue proiectul. Dar toată povestea e falsă. Un purtător de cuvânt al OpenAI a declarat pentru The Verge că nu există nicio scrisoare și niciun proiect Q. De asemenea, o sursă din interiorul companiei a spus că demisia lui Altman nu are nicio legătură cu cercetările actuale ale companiei.

Deci, nu trebuie să îți faci griji că OpenAI a creat o IA care ar putea distruge lumea. Cel puțin nu încă.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scandalul modului Incognito ar putea costa Google miliarde de dolari

Roboții Tesla se joacă de-a Rambo cu Cybertruck-ul și trag cu mitraliere. Ce mai urmează? Terminator?

Xiaomi 14 va fi prezentat pe 26 octombrie, specificațiile scăpate înainte de anunț

Putin, Medvedev și Kremlinul au reacționat la comentariile jignitoare ale lui Biden la adresa președintelui rus, dar într-un mod diferit.

Xiaomi anunță HyperOS

Dezvăluit: coduri de bare secrete ascunse de Apple pe ecranele iPhone-urilor

Ce tărăboi pe străzi! Două BMW-uri s-au pupat în Oradea, iar pentru un şofer galaţean „petrecerea” s-a terminat cu dosar penal!

Shakira s-a întâlnit cu Tom Cruise la Marele Premiu de la Miami

Educație distractivă pentru copiiîn primul escape room nutrițional

O bandă de hoți fura trotinete Lime din Szolnok de un an – au fost prinși

Cum a ajuns cel mai mare spital din Gaza să fie plin de morți și de câini flămânzi!

CUM A DAT PESTE CAP UN SUCEVEAN CARE A CREZUT CĂ A FĂCUT AFACEREA VIEȚII PE TIKTOK. CE A PRIMIT ÎN LOC DE CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE