Mumia extraterestră expusă în Mexic este o prostie - spun cercetătorii

Mumia extraterestră expusă în Mexic este o prostie – spun cercetătorii

Într-una dintre cele mai mari senzații ale săptămânii trecute, un jurnalist a intrat într-o sesiune specială a Congresului mexican cu două creaturi cu aspect extraterestru despre care a afirmat sub jurământ că nu fac parte din evoluția Pământului. Dar știința spune că totul este o farsă orbitală.

Site-ul nostru înfrățit Uzine a relatat, de asemenea, că jurnalistul mexican și pasionat de OZN-uri, José Jaime Maussan, a prezentat în clădirea legislativului mexican niște mumii minuscule și diforme, iar apoi a jurat sub jurământ că acestea au fost găsite în deșertul Nazca din Peru în 2017 și că datarea cu radiocarbon sugerează că au o vechime de aproximativ 1.000 de ani. Deși Maussan însuși a avut grijă să nu califice cadavrele drept extraterestre, el a afirmat că o treime din ADN-ul lor era „necunoscut”, ceea ce înseamnă că nu erau cu siguranță umane. De fapt, cele două corpuri au fost prezentate Biroului Procurorului General din Peru în 2017, iar experții le-au descris ca fiind „păpuși fabricate recent”.

banner

Afirmația lui Maussan a fost primită cu scepticism de mulți, nu numai pentru că nu are calificări științifice, ci și pentru că a fost prins cu mai multe OZN-uri false în trecut. „Permiteți-mi să vă spun că este un nonsens total”, a declarat pentru Live Science Rafael Bojalil-Parra, director de cercetare la Universitatea Autonomă Metropolitană din Mexico City. Potrivit cercetătorului, faptul că congresul lor oferă un forum pentru un ufolog autoproclamat reflectă starea de spirit antiștiințifică care domnește în prezent în țara sa.

Antropologul nu este singurul cu opiniile sale în cercurile științifice. „Este trist să vedem cum afirmațiile infirmate ale lui Jaime Maussan se întorc pe internet”, a declarat Andrew Nelson, șeful departamentului de antropologie de la Universitatea Western din Ontario. Potrivit omului de știință, este vorba de rămășițe umane care au fost manipulate și mutilate în mod deliberat pentru a le face să pară extraterestre. Ken Feder, profesor de arheologie la Central Connecticut State University, spune că, dacă se va dovedi că rămășițele sunt umane, vor exista consecințe legale.

Deși videoclipul de mai jos nu prezintă originalele „mumii extraterestre”, imaginile ilustrează cu siguranță seriozitatea cu care ar trebui luați în considerare extratereștrii peruani milenari.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Blogger Rus ucis în explozia unei bombe: Suspectul a fost arestat

Cum ocolește China sancțiunile care o vizează

Modelul OnlyFans a fost șocat când a descoperit că tatăl ei vitreg este cel mai mare fan al ei