RAR a găsit defecțiuni tehnice la 45% din vehiculele verificate în trafic

trafic

Anul trecut, Agenția Română de Înmatriculare a Vehiculelor (RAR) a declarat 45,04% dintre vehiculele verificate în circulație ca fiind într-o stare tehnică nesatisfăcătoare din cauza unor defecte tehnice grave și/sau periculoase, potrivit unui raport al agenției.

Potrivit unui comunicat emis vineri de RAR, cele mai multe mașini – 27,62% – au fost găsite cu defecțiuni la instalațiile de iluminare și semnalizare, în 22,6% din cazuri au fost constatate probleme la nivelul emisiilor, 13,86% dintre vehicule aveau defecte la roți, anvelope și suspensii, iar 11,85% din cazuri aveau probleme legate de șasiu. Sistemul de frânare a fost găsit defect în 5,71% dintre mașinile testate, iar sistemul de direcție în 1,75% dintre vehicule.

În timpul verificărilor, 5 262 de vehicule au fost identificate ca prezentând un risc major de accident. Cu toate acestea, aproximativ 3% dintre vehiculele verificate au avut probleme cu inspecția tehnică periodică (ITP), șoferii prezentând certificate expirate, falsificate sau suspendate.

În timpul controalelor comune ale RAR și poliției de anul trecut, au fost aplicate 25 690 de amenzi, la 21 854 de vehicule au fost retinute talonul, 264 au fost confiscate și 408 au avut inspecția tehnică anulată.

Rezultatele controalelor rutiere nu reflectă starea generală a parcului auto național, deoarece vehiculele suspectate de defecțiuni sunt oprite în prealabil, a precizat RAR într-un comunicat.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Kitul de supraviețuire de luni dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 24 aprilie 2023

UniCredit şi Alpha Bank se unesc pentru a forma o bancă gigant în România

Kitul de supraviețuire de marți dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 18 aprilie 2023

România, raiul gazelor ieftine din UE. La curent, ne luăm țeapă ca proștii 

După mulți ani de întârzieri, primele SUV-uri Tesla Cybertruck vor începe să fie livrate pe 30 noiembrie

Ryanair, atacată pentru utilizarea ilegală a recunoașterii faciale

 GraphCast, un nou sistem de inteligență artificială de la Google care îți spune vremea mai bine și mai repede ca niciodată

Încă un cutremur în Turcia, pagube de sute de miliarde de dolari

Avdiivka, orașul asediat de ruși. Ucrainenii se luptă cu disperare: „Ne atacă din toate părțile, cu tot felul de brigăzi”

Prabusirea lui Cristofor Columb: Reevaluarea istoriei descoperirii Americii

Un avion a rămas blocat pe pistă din cauza frigului: O scenă demnă de un film SF – video

Half-Life împlinește 25 de ani, Valve ne face un cadou, dar vine și cu alte surprize.