Coreea de Nord ar fi lansat un nou tip de rachetă balistică

Coreea de Nord ar fi lansat un nou tip de rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat joi ceea ce se crede a fi un nou tip de rachetă balistică cu rază medie și lungă de acțiune, provocând alarmă în nordul Japoniei, unde locuitorii au fost, de asemenea, îndemnați să se pună la adăpost, potrivit unei declarații militare sud-coreene.

Coreea de Sud a descris incidentul ca fiind o provocare gravă, iar Statele Unite au condamnat testul cu rachetă balistică cu rază lungă de acțiune. Racheta balistică a fost lansată din apropierea Pyongyangului și, potrivit declarației, a parcurs aproximativ o mie de kilometri. Ministerul sud-coreean al Apărării a declarat că ar putea fi vorba de o rachetă cu propulsie solidă.

banner

Coreea de Nord a efectuat anterior teste cu rachete cu propulsie solidă cu rază scurtă de acțiune, dar acesta ar putea fi primul test de acest fel cu o rachetă cu rază medie sau lungă de acțiune. Japonia a emis o alertă în Hokkaido din cauza lansării, dar după ce s-a dovedit că racheta nu a atins teritoriul japonez, autoritățile japoneze au retras alerta pe insula nordică. Potrivit unei declarații a ministrului japonez al Apărării, Hamada Yasukazu, racheta a fost lansată la un unghi înalt spre est și nu a lovit teritoriul japonez. Potrivit pazei de coastă japoneze, racheta a căzut în mare la est de Coreea de Nord.

Kim Jong Un a facut apel in urma cu cateva zile
Coreea de Nord ar fi lansat un nou tip de rachetă balistică 4

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a făcut apel în urmă cu câteva zile la o disuasiune mai puternică față de război. Statele Unite au condamnat testele cu rachete ale Coreei de Nord, dar și-au reînnoit oferta de a deschide discuții. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe pentru securitate națională, Adrienne Watson, a subliniat că ușa este deschisă pentru acțiuni diplomatice, dar a adăugat că Pyongyang trebuie să înceteze imediat acțiunile sale de amenințare la adresa securității. Watson a mai spus că SUA vor lua toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța americanilor și a aliaților săi din Coreea de Sud și Japonia.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Kitul de supraviețuire de luni dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 17 aprilie 2023

WHATSAPP ESTE ACUM ACCESIBIL DE PE 5 TELEFOANE ÎN ACELAȘI TIMP

Aeroportul Brașov are deja un buget, în acest an fiind așteptați 150 de mii de pasageri