Românii cu dizabilități vor primi vouchere de până la 7.000 de euro pentru tehnologie asistivă

Românii cu dizabilități vor primi vouchere de până la 7.000 de euro pentru tehnologie asistivă.

Acesta este anunțul făcut de autoritățile române, care vor să îmbunătățească calitatea vieții acestui grup vulnerabil.

Oferta Emag

Monica-Violeta Solomie, președinta Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, a declarat că deja 3.200 de beneficiari au primit voucherele, care le permit să achiziționeze diverse dispozitive și echipamente care le facilitează comunicarea, informarea și integrarea socială.

Ea a adăugat că proiectul va continua și se va extinde, astfel încât să cuprindă mai multe categorii de persoane cu dizabilități, indiferent de vârstă, ocupație sau gradul de handicap. De asemenea, valoarea voucherului va crește de la 5.000 de euro la 7.000 de euro, iar gama de tehnologie asistivă va fi diversificată.

„Ne dorim să oferim persoanelor cu dizabilități accesul la tehnologia care le poate schimba viața în bine. Fie că este vorba de copii care au nevoie de sprijin educațional, fie că este vorba de adulți care au nevoie de sprijin profesional sau personal, vrem să le asigurăm oportunități egale cu celelalte persoane.

Unul dintre aspectele care ne preocupă este adaptarea locului de muncă pentru persoanele cu dizabilități. Din păcate, foarte puțini angajatori au solicitat finanțare pentru acest scop, deși acesta este un factor esențial pentru menținerea unui loc de muncă și pentru creșterea angajabilității persoanelor cu dizabilități.

Prin urmare, vom încuraja și vom susține angajatorii care vor să angajeze sau să păstreze persoane cu dizabilități în cadrul organizațiilor lor, oferindu-le soluții tehnice adecvate”, a spus Monica-Violeta Solomie, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, în România există aproape 1.000.000 de persoane cu dizabilități, care se confruntă cu numeroase bariere și dificultăți în viața de zi cu zi.

„Persoanele cu dizabilități nu sunt vulnerabile doar din cauza handicapului lor, ci și din cauza condițiilor precare în care trăiesc. Mulți dintre ei se află la marginea societății, lipsiți de educație, sănătate, locuințe sau sprijin familial.

Doar 17.000 dintre ei se află în sistemul rezidențial, iar restul trăiesc în comunitate, dar sunt invizibili. Nu-i vedem pentru că nu există infrastructură accesibilă, nu există servicii sociale adecvate, nu există locuri unde să poată participa activ la viața socială: școală, muncă, cultură”, a afirmat ea.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sute de mii de oameni și-au șters deja ad-blocurile din cauza interdicției de pe YouTube

Părinții sunt devastați, un băiat de 6 ani a murit subit

Noile modele Galaxy S24 vor fi dezvăluite în ianuarie: ce surprize ne așteaptă?