Mulți oameni încă își iau știrile zilnice de pe Facebook

Mulți oameni încă își iau știrile zilnice de pe Facebook

Facebook e ca un drog pentru mulți dintre noi, care nu putem să ne dezlipim de el nici măcar când vine vorba de știri. Un studiu al Institutului Pew ne arată că trei din zece americani se informează de pe rețeaua lui Zuckerberg, care e cea mai populară platformă de socializare în SUA pentru consumul de știri.

la-i CARDUL CU MILIOANE DE IDEI de la eMAG

Dar nu e singura. Pe locul doi e YouTube, cu 26%, unde poți să vezi și clipuri cu pisici, și pe locul trei e Instagram, cu 16%, unde poți să admiri și poze cu vedete. Și mai sunt și altele, cum ar fi TikTok (14%), X (12%) și Reddit (8%), care atrag și ele niște adulți curioși, scrie Yahoo News.

Ce mi se pare mie ciudat e că Meta, care deține și Facebook și Instagram, nu vrea să plătească nimic pentru știrile pe care le distribuie pe platformele sale, dar 43% dintre cei chestionați zic că încă se uită la știri pe Facebook. Și asta în timp ce Meta face tot posibilul să scape de știri: de luna viitoare, o să închidă și pagina de News de pe Facebook, care cică era “dedicată jurnalismului de calitate”, în Germania, Franța și Marea Britanie.

Interesant e și că, potrivit Ofcom, autoritatea britanică de supraveghere a telecomunicațiilor, tinerii din Marea Britanie nu dau doi bani pe știri, dar când le pasă de ceva, se uită pe TikTok. YouTube și Instagram sunt pe locul doi, cu 25% dintre tineri folosindu-le pentru a afla ce se întâmplă în lume, conform raportului.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spune stiinta despre cele 10 urgii biblice

Un CEO a înlocuit 90% din personalul său cu un chatbot AI

Noi modele de iPad, iPad mini și iPad Air vor apărea în următoarele luni