Mulți oameni încă își iau știrile zilnice de pe Facebook

Mulți oameni încă își iau știrile zilnice de pe Facebook

Facebook e ca un drog pentru mulți dintre noi, care nu putem să ne dezlipim de el nici măcar când vine vorba de știri. Un studiu al Institutului Pew ne arată că trei din zece americani se informează de pe rețeaua lui Zuckerberg, care e cea mai populară platformă de socializare în SUA pentru consumul de știri.

Dar nu e singura. Pe locul doi e YouTube, cu 26%, unde poți să vezi și clipuri cu pisici, și pe locul trei e Instagram, cu 16%, unde poți să admiri și poze cu vedete. Și mai sunt și altele, cum ar fi TikTok (14%), X (12%) și Reddit (8%), care atrag și ele niște adulți curioși, scrie Yahoo News.

Ce mi se pare mie ciudat e că Meta, care deține și Facebook și Instagram, nu vrea să plătească nimic pentru știrile pe care le distribuie pe platformele sale, dar 43% dintre cei chestionați zic că încă se uită la știri pe Facebook. Și asta în timp ce Meta face tot posibilul să scape de știri: de luna viitoare, o să închidă și pagina de News de pe Facebook, care cică era “dedicată jurnalismului de calitate”, în Germania, Franța și Marea Britanie.

Interesant e și că, potrivit Ofcom, autoritatea britanică de supraveghere a telecomunicațiilor, tinerii din Marea Britanie nu dau doi bani pe știri, dar când le pasă de ceva, se uită pe TikTok. YouTube și Instagram sunt pe locul doi, cu 25% dintre tineri folosindu-le pentru a afla ce se întâmplă în lume, conform raportului.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Primarul Antal Árpád, în urma incendiului de la fosta Casă de Cultură a Sindicatelor: „Aceasta este consecința neglijenței statului român!”

O funcție importantă dispare de pe Facebook și Instagram.

Proprietarul de la Csíki Sör rămâne fără pașaport diplomatic după ce a fost prins cu viteză

Parlamentul României a elaborat un proiect de lege privind reforma pensiilor speciale

Toate telefoanele iPhone 12 din Franța, rechemate în service din cauza nivelului ridicat de radiații

Ucrainenii nu se opresc, continuă să atace podul din Crimeea

Samsung ar putea oferi actualizări de securitate mai lungi pentru telefoanele Galaxy. Cum ar putea egala oferta Google

Până acum, ar putea fi 1800 de victime ale cutremurelor din Turcia, am adunat ceea ce se poate şti despre catastrofă

Cand razboiul rece a devenit fierbinte

Facebook și Instagram fără reclame vor costa 10 euro pe lună

CUM A DAT PESTE CAP UN SUCEVEAN CARE A CREZUT CĂ A FĂCUT AFACEREA VIEȚII PE TIKTOK. CE A PRIMIT ÎN LOC DE CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE

Candidații republicani la președinție s-au ciocnit, Trump nu s-a oprit să se certe cu ei