Facturile la curent vin cu întârziere. Cine e de vină?

Facturile la curent vin cu întârziere. Cine e de vină?

Dacă te întrebi de ce nu ți-a venit factura la curent, nu ești singur. Electrica Furnizare, compania care îți furnizează energia electrică, are probleme cu sistemele informatice și nu poate să-ți trimită factura la timp.

Ei spun că fac niște optimizări complexe, care durează mai mult decât au prevăzut. Până pe 15 februarie 2024, nu poți să folosești niciuna dintre aplicațiile și funcționalitățile lor, cum ar fi MyElectrica, TelVerde, Formularul de contact online, E-chat sau plata în punctele de relații cu clienții.

Asta înseamnă că nu poți să transmiți indexul autocitit pentru luna februarie 2024, așa cum făceai înainte. Trebuie să aștepți până când se termină optimizările, și apoi să transmiți indexul în funcție de județul în care locuiești.

De exemplu, dacă ești din Bihor, Brăila, Brașov, Cluj, Prahova sau Sibiu, poți să transmiți indexul între 15 și 19 februarie 2024. Dacă ești din Alba, Bistrița-Năsăud, Buzău, Maramureș, Mureș sau Vrancea, poți să transmiți indexul între 19 și 23 februarie 2024. Iar dacă ești din Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Sălaj sau Satu Mare, poți să transmiți indexul între 24 și 28 februarie 2024.

După ce transmiți indexul, vei primi factura de energie electrică și/sau gaze naturale, care va fi emisă mai târziu decât de obicei, adică după 15 februarie 2024. Termenul de plată va fi calculat în funcție de data emiterii facturii, așa că nu trebuie să-ți faci griji că vei plăti penalități.

Electrica Furnizare își cere scuze pentru inconvenientele create și spune că din martie 2024 totul va reveni la normal. Până atunci, trebuie să avem răbdare și să sperăm că optimizările lor vor merita. Eu unul nu sunt prea convins, mai ales că sistemele lor nu au mers cum trebuie nici în ianuarie. Voi ce părere aveți?

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De ce a fost reţinut Arnold Schwarzenegger pe aeroportul din Munchen.

Incredibil. Jucării gonflabile, pot decide desfășurarea războiului?

Statul le oferă 2.000 de lei lunar familiilor cu trei sau mai mulți copii, fără să țină cont de venituri | Legea a fost votată tacit în Parlament

Noile modele Galaxy S24 vor fi dezvăluite în ianuarie: ce surprize ne așteaptă?

Alertă aeriană: Dronă neidentificată la Mihail Kogălniceanu

Cybertruck, Pickup-ul electric al viitorului, surprins în imagini de înaltă rezoluție.

Facebook și Instagram fără reclame vor costa 10 euro pe lună

Republica Moldova înlocuiește limba moldovenească cu limba română ca limbă națională oficială

Lockbit, regele ransomware-ului, a fost doborât de autorități.

Ce s-ar fi putut întâmpla? CEO-ul ChatGPT concediat în mod neașteptat: „Nu a fost complet sincer”

Soarele are o groapă mare șI ne trimite vânturi solare. Ce să facem?

Ce tărăboi pe străzi! Două BMW-uri s-au pupat în Oradea, iar pentru un şofer galaţean „petrecerea” s-a terminat cu dosar penal!