Apple în Furtună Antitrust, SUA Pregătește Acțiuni Legale

Apple în Furtună Antitrust, SUA Pregătește Acțiuni Legale

Apple se confruntă cu turbulențe juridice majore, atât în Europa cât și peste ocean. După o amendă substanțială în UE pentru încălcarea normelor de concurență, gigantul tech este acum în vizorul autorităților americane. Se așteaptă ca guvernul SUA să anunțe astăzi un proces antitrust împotriva companiei.

Acest nou proces va examina practicile Apple care, se presupune, limitează concurența și consolidează poziția sa dominantă pe piață. Printre acuzații se numără restricționarea interoperabilității iMessage cu alte aplicații de mesagerie, blocarea serviciilor alternative de plată și impunerea de taxe considerate excesive pentru dezvoltatorii de aplicații.

Guvernul intenționează să investigheze și preferințele Apple pentru propriile aplicații în detrimentul celor ale concurenților, precum și limitările impuse colectării de date de către terți. În plus, se vor aduce în discuție restricțiile legate de streamingul de jocuri în cloud pe dispozitivele Apple.

Criticii susțin că Apple a adoptat o serie de tactici anticoncurențiale, crescând presiunea asupra rivalilor săi. Un exemplu recent este modificarea platformei sale pentru a bloca Beeper, un serviciu care ar facilita comunicarea între iPhone și Android.

În trecut, companii precum Spotify, Tile și Meta au exprimat nemulțumiri similare, acuzând Apple de abuz de poziție dominantă. În plus, Apple nu a implementat în SUA “facilitățile” cerute de noua reglementare a UE privind piața digitală, ceea ce ar putea submina și mai mult poziția companiei în fața legii.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adevărul șocant despre cum Facebook și Instagram îi atrag pe copii pe platformele lor

Pilot de vânătoare american: Există OZN-uri reale și nu sunt baloane

YouTube zice pa la revedere la blocarea reclamelor

Ce înseamnă Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2023? Ultima zi când ai voie să mănânci ”de dulce” înainte de a te abține pentru Postul Nașterii Domnului

Piure de morcovi – Sanatatea ta, incepand cu reteta ta!

Temu, aplicația care vă aduce China la ușă. Cum a ajuns să bată Alibaba și să îi sperie pe americani.

Scandal în lumea de lux: Clientela unui dealer de iahturi, expusă în urma unui atac cibernetic

Pentagonul: Balonul spion doborât făcea parte dintr-un program mai amplu de supraveghere

Candidații republicani la președinție s-au ciocnit, Trump nu s-a oprit să se certe cu ei

NU URMAȚI EXEMPLUL LUI SHAKIRA – NU AȘA SE TERMINĂ O RELAȚIE.

Psiholog: Peste 80 la sută din populația adultă din România este dependentă sau devine rapid dependentă

Morbid: Pacienți implantați cu stimulatoare cardiace scoase din cadavre.