Primarul Antal Árpád, în urma incendiului de la fosta Casă de Cultură a Sindicatelor „Aceasta este consecința neglijenței statului român!”

Primarul Antal Árpád, în urma incendiului de la fosta Casă de Cultură a Sindicatelor: „Aceasta este consecința neglijenței statului român!”

Primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat sâmbătă, după ce fosta Casă de Cultură a Sindicatelor a fost cuprinsă de flăcări, că responsabil este statul român și că va lansa o petiție prin care va solicita autorităților de la București să clarifice odată pentru totdeauna situația juridică a imobilului. De asemenea, edilul a dezvăluit că focul a fost aprins de un vagabond.

Din nefericire, fosta Casă de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe a fost mistuită de foc în noaptea precedentă, iar conform informațiilor noastre, incendiul a fost cauzat de un vagabond în vârstă de 63 de ani. La locul incidentului s-au prezentat șase autospeciale de pompieri, SMURD și poliție. Mobilierul și lambriurile din sala principală au ars complet”, a comunicat primarul.

Deși inițial s-a anunțat că nu au existat victime, potrivit ISU Covasna, „paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea îngrijirilor medicale unui bărbat evacuat din locație, suferind o ușoară intoxicație cu fum în urma incendiului, ulterior acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații suplimentare. În urma incendiului, au ars gunoaie de cartoane, haine, cărți și piese de mobilier vechi.

Primarul Antal Árpád a vorbit în același context despre neglijența statului, care ar fi putut provoca o tragedie și a amintit de demersurile de până acum ale autorităților locale de a intra în posesia imobilului cu situație juridică nedefinită.

Aceasta este consecința neglijenței statului român! Dezordinea din proprietatea statului poate provoca tragedii, așa cum am văzut vineri seara. Organizațiile succesoare ale sindicatelor comuniste au distrus bunuri valoroase (hoteluri de pe litoral și de la munte), mii de procese au loc, dar la 33 de ani de la schimbarea de regim, patrimoniul sindicatelor nu este încă lămurit. Una dintre victimele acestei probleme este Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe.

Am solicitat în repetate rânduri guvernanților să predea clădirea orașului! Acest lucru a fost mereu respins, invocându-se situația juridică nerezolvată.

Am depus chiar și o plângere penală la autorități împotriva „proprietarului” pentru a avea grijă de clădire, dar nu a existat nicio consecință!

Să trimitem un mesaj la București! Ajunge cu această neglijență! Dați clădirea orașului! Am inițiat o petiție, rugăm pe toată lumea să o semneze!,

a transmis primarul printr-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scandal în lumea de lux: Clientela unui dealer de iahturi, expusă în urma unui atac cibernetic

Micuța Mecena a YouTube-ului – Cum a reacționat o mamă influencer când puștoaica ei a spart porcul digital

 ROMÂNUL CARE A ÎNCERCAT SĂ FACĂ DRIFTURI CU BMW-UL PE PLAJA DIN BELGIA A RĂMAS FĂRĂ MAȘINĂ, DAR NU ȘI FĂRĂ SCUZE: „AM CREZUT CĂ E PARCARE”

Threads, noua rețea de socializare de la Meta, vine în Europa.

Unui tip din satu-mare i-a picat un BMW din cer. Cum a aflat de el.

Biluțe cu nuci – Rețetă delicioasă și ușor de preparat

Facebook și Messenger devin mai sigure și mai flexibile

România tremură din nou. Cât de tare a fost cutremurul?

Ryanair, atacată pentru utilizarea ilegală a recunoașterii faciale

DOLIU: UN BĂIAT DE 13 ANI ESTE NOUA VICTIMĂ A PROVOCĂRII BRUTALE DE LA TIKTOK

Angajații magazinelor Apple din Franța intră în grevă în ziua lansării iPhone 15

Manastirea Tarnita – o oaza de spiritualitate si liniste