Nu este imposibil să producem de trei ori mai multă energie regenerabilă decât în prezent până în 2030.

Nu este imposibil să producem de trei ori mai multă energie regenerabilă decât în prezent până în 2030.

Obiectivul inițial era de a o dubla, dar un număr destul de mare de țări depășesc deja acest obiectiv.

Ne aflăm la doar o săptămână de la începerea marelui summit privind clima, COP28. Vor fi multe de discutat la acest eveniment mult așteptat, care va avea loc anul acesta în Dubai. Sultan Ahmed Al Jaber, ministrul industriei și tehnologiei din Emiratele Arabe Unite, care prezidează evenimentul, a emis o declarație destul de sumbră în septembrie, exprimându-și îndoielile cu privire la durabilitatea obiectivelor convenite și a rezultatelor așteptate. Acum, Ember, un think-tank american, a nuanțat aceste voci pesimiste, adăugând alte perspective și previziuni la discurs.

Potrivit unei analize recente realizate de Ember, care a fost fondat cu scopul de a reduce utilizarea cărbunelui, multe țări sunt pe cale să își atingă obiectivele naționale în funcție de timp și este probabil să le depășească înainte de data țintă 2030.

Raportul analizează angajamentele UE în materie de energie regenerabilă și pe cele ale altor 57 de țări, care împreună reprezintă 90 % din emisiile globale din sectorul energetic. În cazul în care obiectivele sunt îndeplinite, capacitatea globală de energie regenerabilă va ajunge la 7,3 terawați până în 2030, mai mult decât dublul celor 3,4 terawați din 2022. În prezent, energiile regenerabile s-ar „doar” dubla până în 2030 dacă s-ar menține ritmul actual al tranziției, dar curba de creștere prevede o creștere și mai mare. În acest ritm, este mai probabil să construim de trei ori mai multă infrastructură de energie curată decât cea actuală până la data țintă.

Potrivit raportului Ember, obiectivele naționale actuale ignoră recenta accelerare a energiilor regenerabile. Douăzeci și două de țări au deja proiecte în curs de dezvoltare cu mult peste obiectivul stabilit, iar alte douăsprezece țări se dezvoltă într-un ritm mai rapid decât cel necesar pentru a atinge obiectivele inițiale. Pe lângă concluziile optimiste, raportul sugerează că acest lucru ar putea încuraja țările în cauză să își revizuiască obiectivele.

Până în prezent, există zece țări care ar prefera să își tripleze capacitatea de producție de energie din surse regenerabile, dar, într-o măsură mai mică, alte treizeci și două și-au revizuit în sus obiectivele pentru 2030. Raportul evidențiază, de asemenea, țările care mai au un drum lung de parcurs pentru a recupera decalajul: Japonia, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite și Australia nu se descurcă atât de bine.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sute de mii de oameni și-au șters deja ad-blocurile din cauza interdicției de pe YouTube

Ce tărăboi pe străzi! Două BMW-uri s-au pupat în Oradea, iar pentru un şofer galaţean „petrecerea” s-a terminat cu dosar penal!

Adio, Volan! În Urma Beției sau Drogurilor, Șoferii Riscă Să Piardă Dreptul de a Conduce timp de 10 Ani.

Pilot de vânătoare american: Există OZN-uri reale și nu sunt baloane

Red Magic 9 Pro și Pro+: cele mai puternice telefoane de gaming de pe piață.

Apple oferă compensații de 420 de lei pentru milioane de utilizatori de iPhone

Apple vă spune adio: nu mai așteptați acest produs, e o iluzie!

NU URMAȚI EXEMPLUL LUI SHAKIRA – NU AȘA SE TERMINĂ O RELAȚIE.

O situație alarmantă se desfășoară în cele patru județe, unde meteorologii au emis cod roșu de viscol puternic.

Elon Musk spune că OMS conduce lumea

Samsung primește comenzi pentru mai multe ecrane OLED pentru modelele iPhone 15

Apple Strânge Laţul: Beeper Mini, Rămas Fără iMessage!