Nu este imposibil să producem de trei ori mai multă energie regenerabilă decât în prezent până în 2030.

Nu este imposibil să producem de trei ori mai multă energie regenerabilă decât în prezent până în 2030.

Obiectivul inițial era de a o dubla, dar un număr destul de mare de țări depășesc deja acest obiectiv.

Ne aflăm la doar o săptămână de la începerea marelui summit privind clima, COP28. Vor fi multe de discutat la acest eveniment mult așteptat, care va avea loc anul acesta în Dubai. Sultan Ahmed Al Jaber, ministrul industriei și tehnologiei din Emiratele Arabe Unite, care prezidează evenimentul, a emis o declarație destul de sumbră în septembrie, exprimându-și îndoielile cu privire la durabilitatea obiectivelor convenite și a rezultatelor așteptate. Acum, Ember, un think-tank american, a nuanțat aceste voci pesimiste, adăugând alte perspective și previziuni la discurs.

Potrivit unei analize recente realizate de Ember, care a fost fondat cu scopul de a reduce utilizarea cărbunelui, multe țări sunt pe cale să își atingă obiectivele naționale în funcție de timp și este probabil să le depășească înainte de data țintă 2030.

Raportul analizează angajamentele UE în materie de energie regenerabilă și pe cele ale altor 57 de țări, care împreună reprezintă 90 % din emisiile globale din sectorul energetic. În cazul în care obiectivele sunt îndeplinite, capacitatea globală de energie regenerabilă va ajunge la 7,3 terawați până în 2030, mai mult decât dublul celor 3,4 terawați din 2022. În prezent, energiile regenerabile s-ar „doar” dubla până în 2030 dacă s-ar menține ritmul actual al tranziției, dar curba de creștere prevede o creștere și mai mare. În acest ritm, este mai probabil să construim de trei ori mai multă infrastructură de energie curată decât cea actuală până la data țintă.

Potrivit raportului Ember, obiectivele naționale actuale ignoră recenta accelerare a energiilor regenerabile. Douăzeci și două de țări au deja proiecte în curs de dezvoltare cu mult peste obiectivul stabilit, iar alte douăsprezece țări se dezvoltă într-un ritm mai rapid decât cel necesar pentru a atinge obiectivele inițiale. Pe lângă concluziile optimiste, raportul sugerează că acest lucru ar putea încuraja țările în cauză să își revizuiască obiectivele.

Până în prezent, există zece țări care ar prefera să își tripleze capacitatea de producție de energie din surse regenerabile, dar, într-o măsură mai mică, alte treizeci și două și-au revizuit în sus obiectivele pentru 2030. Raportul evidențiază, de asemenea, țările care mai au un drum lung de parcurs pentru a recupera decalajul: Japonia, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite și Australia nu se descurcă atât de bine.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Unul dintre hipopotamii lui Pablo Escobar a fost lovit si omorât de un camion.

Sam Bankman-Fried Escrocul cu criptomonede FTX care a furat 10 miliarde de dolari a fost condamnat.

Până acum, ar putea fi 1800 de victime ale cutremurelor din Turcia, am adunat ceea ce se poate şti despre catastrofă

Cele mai valoroase 10 diamante din lume

Tucker Carlson vine cu un nou emisiune pe Twitter.[VIDEO]

Starlink oferă internet gratuit într-o singură țară timp de 3 ani

 Pompierii din Harghita au găsit muniție rămasă din război lângă Băile Tușnad

Zăpada i-a dat de gol pe cei de la Tesla: Cybertruck-ul lui Musk a avut nevoie de ajutorul unui Ford ca să scape

Statul le oferă 2.000 de lei lunar familiilor cu trei sau mai mulți copii, fără să țină cont de venituri | Legea a fost votată tacit în Parlament

Iranul își trimite animalele în spațiu: Ce secrete ascunde capsula spațială?

Hamas își recunoaște adevăratele intenții: De ce au atacat de fapt Israelul

Știri de ultimă oră: armata israeliană a înconjurat Gaza