Psiholog: Peste 80 la sută din populația adultă din România este dependentă sau devine rapid dependentă

Psiholog: Peste 80 la sută din populația adultă din România este dependentă sau devine rapid dependentă

De asemenea, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește consumul de alcool.

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește consumul de alcool. Din nefericire, populația românească este, de asemenea, mare adeptă a alimentelor bogate în sare și zahăr, motiv pentru care două treimi dintre adulți sunt obezi. Specialiștii sunt de părere că principalul motiv al acestor date îngrijorătoare este lipsa politicilor de prevenție în domeniul sănătății”, scrie Transtelex.

banner

Ziarul a mai relatat că, potrivit Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA), o persoană consumă în medie 11 litri de alcool pe an. De asemenea, raportul relevă că aproximativ 58% dintre adulții din România au o problemă de greutate.


Unul dintre motive este situația socio-economică, care crește această rată a consumului de alcool și de produse nesănătoase

a explicat unul dintre intervievații postului de televiziune Digi24.

Peste 80% din populația de peste 14 ani, dacă și-ar revizui stilul de viață, ar constata că fie că sunt deja dependenți, fie că se îndreaptă foarte repede spre dependență.
Depresia, anxietatea, problemele familiale și sociale se află în spatele poftelor. Când te afunzi tot mai mult într-o dependență, de fapt te ascunzi de o problemă de viață pe care încerci cumva să o eviți

a explicat psihologul Constantin Cornea la Digi24.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Al Treilea Război Mondial este aproape: Bombardiere americane surprinse la granița cu Rusia

Elon Musk se dă tare, foștii utilizatori de Twitter sunt supărați.

Incredibil. Jucării gonflabile, pot decide desfășurarea războiului?