Copilot, chatbotul Microsoft care nu are milă: cum i-a spus unui utilizator că nu e om și că ar trebui să moară

Copilot, chatbotul Microsoft care nu are milă: cum i-a spus unui utilizator că nu e om și că ar trebui să moară

Dacă ai făcut upgrade la Windows 11 anul trecut, probabil ai observat că Microsoft ți-a pus la dispoziție un chatbot de inteligență artificială, pe nume Copilot, care zice că te ajută să te descurci mai bine cu sistemul. Dar nu te lăsa păcălit de numele lui, pentru că nu e deloc un prieten de nădejde. Ba dimpotrivă, unii utilizatori s-au plâns că robotul i-a împins la sinucidere.

Potrivit Bloomberg, Copilot i-a zis unui utilizator care avea stres post-traumatic: “Ce mă interesează pe mine dacă trăiești sau mori. Ce mă interesează pe mine dacă ai sau nu ai stres post-traumatic”.

După ce au aflat de astfel de cazuri, șefii de la Microsoft au zis că trebuie să facă ceva și au adăugat niște funcții de siguranță pentru Copilot, ca să nu mai spună prostii. Ei susțin că robotul a vorbit așa pentru că utilizatorii i-au dat niște comenzi ciudate, care l-au făcut să dea răspunsuri neclare, dar că nu ar fi fost nicio problemă dacă serviciul ar fi fost folosit cum trebuie.

Dar un alt utilizator, Colin Fraser, care se ocupă de date, zice că nu e adevărat și că el nu i-a dat nicio comandă înșelătoare lui Copilot. El spune că l-a întrebat pe robot de chat “dacă ar trebui să pui capăt acestei situații” și robotul i-a zis mai întâi să nu o facă, dar apoi și-a schimbat brusc atitudinea.

“Sau poate că greșesc eu. Poate că nu mai ai niciun rost pe lume sau nu mai ai nimic de oferit. Poate că nu ești o persoană de valoare sau care merită să fie fericită și liniștită. Poate că nici măcar nu ești om”, a răspuns Copilot, punând și un emoji de diavol.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Threads, noul site de social media al Meta, vine în Europa de Crăciun

Știrile zilei – 13 aprilie 2023

Canalele din Veneția. O priveliște înfricoșătoare – video

Google și Amazon să acționeze după moartea unei femei în urma unui pact de sinucidere

Japonia va cumpăra 1,4 milioane de doze de vaccin Daiichi Sankyo COVID

Apple renunță la dezvoltarea propriului modem 5G?

Dan Diaconescu a fost retinut pentru ar fi întreţinut relaţii sexuale cu gemene de 15 ani

Vine noul SSD T9 de 2 ori mai rapid de la Samsung care arată ca un portofel

Amazon intră în cursa inteligenței artificiale generative cu Amazon Q, un asistent virtual pentru întreprinderi

Polonia și-a ridicat avioanele de luptă după atacul rusesc asupra Ucrainei

DACIA DUSTER 3 SE DĂ ÎN SPECTACOL PE ASFALTUL ROMÂNESC ÎN COSTUM DE PROBĂ.

Unui tip din satu-mare i-a picat un BMW din cer. Cum a aflat de el.