Încă un masacru în Serbia, un bărbat a ucis opt persoane

Încă un masacru în Serbia, un bărbat a ucis opt persoane

Ministrul sârb de Interne a clasificat incidentul drept un act de terorism.

Cel puțin opt persoane au fost ucise și alte 13 au fost rănite când un bărbat a tras cu o armă automată asupra oamenilor în satul Dubona, la 60 de kilometri sud-est de Belgrad, joi seara târziu.

banner

Ministrul sârb de interne, Bratislav Gašić, a descris incidentul ca fiind un act de terorism, potrivit unui reportaj al televiziunii publice (RTS). Pe numele autorului a fost emis un mandat de arestare, iar poliția a izolat zona în care se crede că se ascunde Uroš B., un bărbat de 21 de ani. Căutările se desfășoară cu elicoptere și camere termice, iar 600 de polițiști au fost mobilizați, potrivit Blic, precum și trupe de comando antiteroriste.

uros b
Uroš B, tanarul care a ucis 8 persoane

Poliția nu a publicat încă nicio informație cu privire la acest caz. RTS relatează de la fața locului că bărbatul a tras focuri de armă dintr-o mașină asupra tinerilor adunați în curtea școlii.

Sângerarea a avut loc la două zile după ce un elev de clasa a șaptea de la o școală primară din Belgrad a împușcat mortal opt dintre colegii săi și pe directorul școlii și a rănit alți șase elevi și un profesor.

După războaiele sud-slave din anii 1990, în Serbia au rămas încă multe arme în mâinile populației civile, cu o medie de 40 de arme de foc la 100 de locuitori. Cu toate acestea, împușcăturile în școli sunt foarte rare în această țară și, până în prezent, niciunul nu a fost comis de minori. Cea mai gravă răfuială din ultimii ani a avut loc cu doar zece ani în urmă, când un bărbat și-a ucis 13 rude în satul Velika Ivanca, la 50 de kilometri sud de Belgrad.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WHATSAPP ESTE ACUM ACCESIBIL DE PE 5 TELEFOANE ÎN ACELAȘI TIMP

Volvo oprește definitiv producția de motoare diesel

Au proiectat un Robot cu ajutorul ChatGPT-ului.