China se supără pe iPhone șI le dă cu flit angajaților de la stat.

China se supără pe iPhone și le dă cu flit angajaților de la stat.

În septembrie, Wall Street Journal a scris că China le-a zis angajaților de la guvern să nu-și mai aducă iPhone-urile la serviciu și să nu le mai folosească pentru treabă. De ce? Pentru că se temeau că Apple le spionează datele și le dă la americani.

Povestea asta a apărut după ce Huawei, un producător chinez de telefoane, a lansat modelul Mate 60 Pro, care are un cip 5G făcut de ei înșiși. Asta e o mare realizare, pentru că Huawei a fost sancționat de SUA și nu a mai putut să cumpere cipuri de la alții.

Dar interdicția pentru iPhone nu s-a oprit aici. Bloomberg a aflat că China a mărit aria de acoperire a interdicției, și a zis că e un “pas important”. Acum, angajații de la guvern din alte opt sau mai multe provincii nu mai au voie să folosească iPhone-uri nici măcar în afara serviciului. Guvernul chinez vrea ca ei să folosească doar telefoane de la firme chineze.

Guvernul chinez vrea ca angajații administrației centrale să folosească telefoane de producție locală, precum Huawei Mate 60 Pro
Guvernul chinez vrea ca angajații administrației centrale să folosească telefoane de producție locală, precum Huawei Mate 60 Pro

Și nu e de mirare, pentru că în China sunt o grămadă de telefoane bune, de la Realme, Oppo, OnePlus, Vivo, iQOO și altele. Astea au baterii mai mari și se încarcă mai repede decât iPhone 15. Și, spre deosebire de Apple, au și modele pliabile, care arată mult mai mișto.

În septembrie, China a zis că nu e adevărat că a interzis iPhone-urile, dar a zis că are probleme cu securitatea lor. Mao Ning, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, a zis așa: “Am văzut că au fost multe știri despre probleme de securitate cu telefoanele Apple”. Dar când a tradus asta în engleză, a uitat să zică de unde a văzut știrile. Așa că a părut că el știa din surse sigure, nu din bloguri de telefoane.

Versiunea în engleză a sunat mult mai grav, și SUA a zis că interdicția e o răzbunare nesimțită. Dar China nu a vrut să audă, și a continuat să le dea la gioale iPhone-urilor. Ce o să se întâmple mai departe, nu știm. Dar noi, ca simpli utilizatori, nu avem de ce să ne facem griji. Putem să folosim orice telefon vrem, fie el iPhone sau Huawei. Sau, dacă vrem, putem să ne luăm un telefon românesc, ca să fim patrioți. Ce zici? 😁

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Al Treilea Război Mondial este aproape: Bombardiere americane surprinse la granița cu Rusia

Google și Amazon să acționeze după moartea unei femei în urma unui pact de sinucidere

Black Friday: acestea sunt produsele care atrag cei mai mulți cumpărători

Actualizarea iOS 17.0.3 corectează supraîncălzirea pe modelele iPhone 15 Pro

Gaza, din nou în flăcări. Armistițiul s-a rupt după patru zile de liniște

Kitul de supraviețuire de miercuri dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 19 aprilie 2023

Tucker Carlson vine cu un nou emisiune pe Twitter.[VIDEO]

Un bărbat a fost jefuit, dar i-a fost returnat telefonul mobil pentru că nu era un iPhone

Mumia extraterestră expusă în Mexic este o prostie – spun cercetătorii

Semnale de alertă în Tulcea: obiecte zburătoare necunoscute pe radar! Găsiți-vă un refugiu!

Fostul avocat Apple scapă de închisoare după ce a făcut tranzacții ilegale

Dezvăluit: coduri de bare secrete ascunse de Apple pe ecranele iPhone-urilor