Heather Armstrong - regina mămicilor bloggerițe s-a sinucis.

Heather Armstrong – regina mămicilor bloggerițe s-a sinucis.

Heather Armstrong, care a documentat dificultățile maternității pe blogul său Dooce încă din anii 2000, s-a sinucis la vârsta de 47 de ani, informează BBC. Prietenul ei, Pete Ashdown, a declarat pentru Associated Press că Armstrong a fost găsită marți seară în casa lor din Utah.

Supranumită „Regina mămicilor bloggerițe”, ea a scris adesea despre copiii ei, relațiile și luptele personale. Potrivit Vox, la apogeul popularității sale, în 2009, site-ul ei, Dooce, avea peste opt milioane de accesări pe lună. În același an, Armstrong a fost numită de Forbes una dintre „Cele mai influente 30 de femei din mass-media”.

Site-ul ei a fost inclus de două ori în lista celor mai bune 25 de bloguri din lume întocmită de Time Magazine.

Armstrong a fondat Dooce la începutul anilor 2000, unde inițial a scris despre munca sa, sex și despre ruptura sa cu Biserica Mormonă. Numele site-ului provine de la o glumă internă care se referea la incapacitatea sa de a pronunța rapid cuvântul „dude” în discuțiile online – cel puțin potrivit Associated Press și New York Times.

Armstrong a fost concediat de la slujba sa de web designer în Los Angeles în 2002, după ce s-a aflat că ea se afla în spatele blogului de vociferări, în care își poreclise colegii „colegul care poate spune prostii de fiecare dată când deschide gura”. Concedierea și motivele care au stat la baza acesteia au declanșat o dezbatere publică uriașă privind confidențialitatea online, iar controversa a dus la creșterea numărului de cititori ai blogului său.

Site-ul a luat o nouă direcție șase luni mai târziu, după ce Armstrong a rămas însărcinată.

În scrierile sale, ea a vorbit cu sinceritate despre crizele de furie ale copiilor săi, despre problemele sale de sănătate mintală, despre luptele sale cu alcoolismul și despre depresia postnatală.

Wall Street Journal a estimat că, până în 2009, blogul său aducea 40.000 de dolari pe lună din publicitate plătită. Ultima sa postare, sfâșietoare, a fost pe 6 aprilie anul acesta. Dooce a anunțat miercuri moartea sa pe pagina sa de Instagram. Prietenul său, Pete Ashdown, a declarat pentru AP că prietenul său nu consuma alcool de mai bine de 18 luni, dar că a avut recent o recidivă. El a spus că Armstrong s-a sinucis.

Armstrong și-a atribuit succesul prezenței sale intense în social media și faptului că scrisese trei cărți, inclusiv It Sucked and Then I Cried (2009): How I Had a Baby, a Breakdown and a Much Needed Margarita. Potrivit cărții, Armstrong a suferit de depresie cronică toată viața sa, care nu a fost tratată până când a fost student la facultate.

Bloggerița este îndoliată de fostul ei soț Jon, de fiica Leta, în vârstă de 19 ani, de fiul Marlo, în vârstă de 14 ani, și de Ashdown, care a avut trei copii din căsătoria anterioară. Pe lângă activitatea de bloggeriță, Heather se descria ca fiind scriitoare, vorbitoare, consultant și fan Britpop.

Site-urile care se ocupă de dificultățile și provocările maternității în secolul XXI nu trebuie confundate cu lumea obraznică și roz a mamele-influențatoare.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lupul cu Bicicleta: Cursa Nebună pe Drumul spre Poiana Brașov

Un nebun s-a prăpădit în Neamț, transmițând live pe facebook. Şoferul, beat a ucis un om.

Facebook face ceva teribil de jenant pentru noi, ce se va întâmpla?!

Ce înseamnă Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2023? Ultima zi când ai voie să mănânci ”de dulce” înainte de a te abține pentru Postul Nașterii Domnului

Honor Play 50 Plus este oficial

Samsung ar putea oferi actualizări de securitate mai lungi pentru telefoanele Galaxy. Cum ar putea egala oferta Google

Zuckerberg, față în față cu părinții victimelor social media: „Aveți mâinile pătate de sânge”

Apple adaugă o nouă funcție pentru a proteja bateriile iPhone 15. Acestea se încarcă doar până la 80%

Casa Albă îi auditează pe directorii generali ai Google, OpenAI și Microsoft

Robo-taxi Waymo, ars și distrus de o mulțime furioasă în San Francisco

UniCredit şi Alpha Bank se unesc pentru a forma o bancă gigant în România

Dacia Duster 3 2024, lansat oficial: design spectaculos, tehnologii moderne și preț accesibil