Google ne-a mințit cu inteligența artificială nou-nouță

Google ne-a mințit cu inteligența artificială nou-nouță Gemini.

Google a făcut o gafă uriașă în ultimele zile, după ce s-a descoperit că a încercat să ne păcălească cu inteligența artificială pe care a prezentat-o săptămâna aceasta. Într-un videoclip în care se lăuda cu performanțele lui Gemini, părea că poți vorbi cu el în timp real prin cameră web și că îți va răspunde imediat – dar, de fapt, era doar o iluzie.

Videoclipul a fost o înscenare

Google a recunoscut că a tras-o pe sfoară pe inteligența artificială și i-a arătat doar imagini fixe din videoclip și i-a pus întrebări despre ele. Mai mult, Gemini nici măcar nu a fost chestionat în direct, ci i s-au dat întrebări scrise, din care a fost apoi ales – manipulând practic tot ce a văzut în videoclip.

google gemini demo

“Am făcut demonstrația înregistrând imagini pentru a vedea ce poate face Gemini în diverse situații”, a spus un purtător de cuvânt al colosului de căutare despre videoclip. “Apoi am întrebat Gemini cu imagini și text din filmare”. Deci, de fapt, Google a filmat niște mâini umane făcând diferite lucruri, iar apoi i-a dat lui Gemini imagini alese cu grijă din filmare. Gemini a primit apoi întrebări în scris și așa au obținut răspunsurile – deși Gemini pare să vorbească în videoclip.

Au ales și răspunsurile

Cele mai bune răspunsuri au fost apoi selectate și puse pe video cu o voce sintetică – făcând să pară că inteligența artificială poate discuta despre lucruri complicate în vorbire în direct, când nu e adevărat.

Google a păcălit oamenii

Google a vrut să ne impresioneze cu noua sa inteligență artificială și să ne facă să credem că este mai bună decât cea a concurenților săi (la care ne referim în principal la OpenAI) și să ne dea impresia că nu a rămas în urmă cu propriile sale soluții. Dar acum s-a văzut clar că nu este așa și că Gemini, cel puțin în ceea ce privește capacitățile arătate, poate, în cel mai bun caz, doar să se ridice la nivelul a ceea ce concurenții săi au arătat cu câteva luni în urmă.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un cal s-a dezlănțuit într-un Boeing, iar avionul a aterizat de urgență

Pentagonul: Balonul spion doborât făcea parte dintr-un program mai amplu de supraveghere

România cumpără avioane de luptă americane ultramoderne

Ryanair, ghinion maxim: două avioane lovite de fulgere în aceeași zi. Unul venea din România

Modelul OnlyFans a fost șocat când a descoperit că tatăl ei vitreg este cel mai mare fan al ei

Morbid: Pacienți implantați cu stimulatoare cardiace scoase din cadavre.

Schimbare brutală care vine pe YouTube: plătești sau ești suspendat daclă folosești ad blockers.

Rulada cu ciocolată neagră – rețetă delicioasă și ușor de preparat

Un bloc de 14 etaje din Valencia a ars ca o torță, din cauza izolației care a luat foc

Breaking News: Sfântu Gheorghe în Pragul Magiei! Vezi Ce initiativa INCREDIBILĂ Face USR Pentru Un Parc De Vis

Toate telefoanele iPhone 12 din Franța, rechemate în service din cauza nivelului ridicat de radiații

Partidele din Parlamentul UE solicită „niciun ban pentru Ungaria lui Orbán”