Xiaomi anunță HyperOS

Xiaomi anunță HyperOS

Lei Jun, CEO al Xiaomi, a anunțat astăzi sosirea HyperOS. Noul sistem de operare va debuta oficial pe seria Xiaomi 14 și va fi o evoluție naturală a MIUI. Seria va sosi în China în cursul acestui an, iar lansarea globală este așteptată în primele săptămâni ale anului 2024. HyperOS va rămâne un proiect open source Android, dar va fuziona cu Vela, platforma IoT a Xiaomi.

Oferta Emag

Executivul a împărtășit o postare emoționantă pe Weibo în care a dezvăluit că sistemul de operare va pune oamenii „în centrul unui ecosistem” în care vor fi conectați cu alți oameni, mașini și case. Echipa sa a început cu doar „câțiva ingineri” și s-a transformat într-o companie uriașă, cu o forță de muncă în domeniul software de aproape 5.000 de persoane.

Baza de utilizatori a ajuns la peste 1 miliard de utilizatori de la lansarea primului produs MIUI de la Xiaomi, la 16 august 2010. Actuala interfață de utilizator a început cu „doar patru funcții comune”, iar acum a devenit o funcție inter-dispozitive pentru telefoane și aparate de uz casnic.

Pregătirile pentru Xiaomi HyperOS au început în 2014, când lumea IoT începea să prindă contur. Compania a făcut primii pași în 2017 și a început să dezvolte un nou ecosistem de dispozitive și aplicații. Obiectivul este de a conecta „zeci de miliarde de dispozitive” în viitor, iar primul pas va fi seria Xiaomi 14.

Este de așteptat ca viitoarele telefoane Xiaomi să fie lansate cu HyperOS, în timp ce dispozitivele emblematice și premium mai vechi vor primi actualizări OTA, chiar dacă compania nu este pe cea mai bună cale în ceea ce privește actualizarea telefoanelor mai vechi cu software modern.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Twitter va avea un nou CEO, dar ce se întâmplă cu Elon Musk?

Încă un masacru în Serbia, un bărbat a ucis opt persoane

Robotul trimis la reactorul de la Fukushima se întoarce cu vești proaste