Minimal: Telefonul care te scapă de dependența de smartphone.

Minimal: Telefonul care te scapă de dependența de smartphone.

Telefonul este o parte din viața noastră, dar uneori ne consumă prea mult timp și energie. De aceea, a apărut un nou telefon care vrea să ne ofere o experiență simplă și relaxantă. Se numește Minimal și arată ca un e-reader cu tastatură fizică. Oare așa arată viitorul, să ne bucurăm mai mult de viață și să ne folosim mai puțin de telefon?

Sigur că știi cum e să te uiți la telefon doar pentru a vedea ora, dar să te trezești că ai intrat pe Facebook, Instagram, TikTok și alte aplicații care îți fură atenția. Smartphone-ul este un instrument util, dar și o sursă de distracție și de publicitate. E greu să scapi de tentația de a verifica mereu noutățile și ofertele. Dar poate că există o soluție pentru această problemă. Se numește Minimal și este un telefon care îți oferă doar ceea ce ai nevoie.

Nu se știe prea mult despre acest telefon, doar că are un design simplu și elegant, care te duce cu gândul la un cititor de cărți electronice îmbunătățit și la un Blackberry vechi. Andre Youkhma, fondatorul companiei, a dat câteva detalii pe Reddit, care au fost preluate de New Atlas.

Se pare că Minimal are un ecran E Ink monocrom și tactil, care consumă puțină baterie și nu îți obosește ochii. Bateria are 4000 mAh și ține patru zile cu o singură încărcare. Sub ecran, are o tastatură QWERTY completă, care îți permite să tastezi rapid și precis.

Telefonul rulează pe Android, dar pe o versiune modificată, numită MnmlOS, care îți dă acces la Play Store, dar nu te încarcă cu aplicații inutile. Minimal se axează pe comunicare și productivitate, așa că are doar funcții de bază, cum ar fi apeluri, SMS, e-mail, navigație și car-sharing. Nu lipsesc nici aplicațiile pentru muncă, cum ar fi calendarul și notele.

Dacă vrei să te relaxezi, Minimal îți oferă divertisment simplu și plăcut. Poți asculta muzică de pe YouTube sau de pe telefon, dar nu te aștepta să vezi videoclipuri de calitate pe ecranul E Ink. Alte funcții care ar putea fi adăugate pe telefon sunt Android Auto, plata fără contact și o cameră foto. Vom afla mai multe despre ele în curând.

Youkhma a spus că telefonul respectă confidențialitatea utilizatorilor și nu colectează date pentru publicitate. De asemenea, telefonul va primi actualizări de securitate și de sistem de operare pentru cel puțin cinci ani.

Telefonul nu este încă gata, dar există niște imagini care ne arată cum arată. Designul de 120 x 72 x 10 mm este finalizat și se caută un producător care să îl facă realitate.

Minimal va începe o campanie de crowdfunding la începutul lunii februarie, cu un preț de 400 de dolari (cam 1900 de lei), dar cei care vor contribui din timp vor avea un preț mai mic. Vă puteți înscrie pe lista de așteptare prin intermediul site-ului web al companiei.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vin reclamele care nu pot fi ignorate de pe YouTube

Samsung Galaxy A25 5G: nu se va încărca în doar câteva secunde.

Redmi 13C, noul „must-have” gadget de la Xiaomi, care tocmai aterizează in Romania.

Huawei Nova 12 se lasă văzut într-o nouă imagine

Cum îți spionează guvernele telefonul prin Apple și Google?

Moto G04 și Moto G24, cele mai noi telefoane ieftine de la Motorola!

Cum a fost evenimentul Galaxy S24 Unpacked: Recapitulare.

Ce trebuie să știi despre noile iPad Pro și Air care vor fi lansate în martie.

TOP 8 Cele mai populare modele de mașini electrice.

Schimbare radicală a parolelor Google: utilizatorii Romani sunt afectați, mulți ar putea avea dificultăți

 Samsung Galaxy S24 primește update-ul mult așteptat, care le face telefoanele și mai bune

Editați sunete pe iPhone rapid și ușor cu Readdle Documents