Apple Watch ar putea să-și recapete funcția de monitorizare a oxigenului din sânge printr-un update software

Apple Watch ar putea să-și recapete funcția de monitorizare a oxigenului din sânge printr-un update software

Într-o întorsătură neașteptată de evenimente, Apple ar putea să readucă la viață funcția de monitorizare a oxigenului din sânge pe ceasurile sale inteligente, după o perioadă tumultuoasă marcată de dispute legale. În ianuarie, gigantul tech a fost forțat să dezactiveze această caracteristică pe ultimele modele Apple Watch, ca urmare a unei înfrângeri în fața companiei Masimo. Totuși, se zvonește că o soluție software ar putea să inverseze această situație.

Recent, Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA a emis un ordin care exclude Apple Watch Ultra 2 și Apple Watch Series 9, după cum a relatat IP Fray. Documentul indică faptul că Masimo a găsit o cale de a ocoli restricțiile prin utilizarea unui iPhone X cu jailbreak, echipat cu o versiune anterioară de iOS, pentru a reactiva funcția controversată.

Utilizând aplicația Legizmo Lighthouse, o soluție third-party, Masimo a demonstrat că funcția de monitorizare a oxigenului din sânge poate fi reactivată pe ceasurile Apple, sugerând că Apple a folosit software pentru a o dezactiva inițial. Dacă Apple va câștiga apelul în instanță, există posibilitatea ca funcția să fie reintrodusă pe modelele afectate printr-un simplu update software.

În plus, IP Fray remarcă faptul că brevetele Masimo vor expira în august 2028, deschizând calea pentru Apple să reînvie monitorizarea nivelului de oxigen din sânge pe ceasurile sale, deși acest scenariu rămâne încă în viitor. Până atunci, fanii Apple vor trebui să aștepte cu răbdare și să sperăm că tehnologia va continua să evolueze în favoarea utilizatorilor.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Xiaomi anunță lista dispozitivelor care vor primi HyperOS în 2024

Creierul uman este un „computer” mult mai puternic decât am crezut până acum

Inteligența artificială poate recunoaște autismul infantil doar din imaginile retinei

Motorola MOTO G73 5G, disponibil în România la un preț avantajos.

Dezvăluri Galaxy S24 Ultra: Imagini reale cu noul telefon Samsung.

ASUS dezvăluie data de lansare globală a lui Zenfone 11 Ultra.

Satelitul Sputnik – Cum poți vedea stelele din spațiul cosmic cu ajutorul acestui satelit!

 iPhone 16 Pro și iPhone 17 vor aduce inovații importante la camerele foto

Informații proaspete și oficiale despre OnePlus 12R.

Gmail ne va spune dacă a găsit adresa noastră de e-mail pe dark web

OnePlus 12 se lansează la începutul lui decembrie, de ziua de naștere a OnePlus

Ce trebuie să știi despre MagicOS 8.0, noul sistem de operare mobil de la Honor.