Un studiu trist: pe TikTok sunt încet-încet mai multe reclame decât la televizor.

Studiu deprimantă: pe TikTok sunt încet-încet mai multe reclame decât la TV.

Dacă te-ai săturat de televizor și de reclamele care îți întrerup programul preferat, nu te grăbi să te refugiezi pe TikTok. S-ar putea să ai o surpriză neplăcută.

Știi cum se spune, nu? Dacă ceva e gratis, acolo tu ești produsul. Așa că nu te mira dacă pe TikTok dai de mai multe reclame decât pe Facebook, Instagram sau YouTube. Și nu vorbesc doar de reclamele alea oficiale, care apar când deschizi aplicația sau când dai scroll. Vorbesc și de reclamele ascunse, de genul colaborărilor plătite, autopromovării și recenziilor de produse care îți fac cu ochiul să le cumperi.

Pentru că da, TikTok nu e doar o platformă de distracție, ci și una de câștigat bani. Și nu puțini. De-aia, cei de la Insider s-au apucat să numere câte reclame sunt pe TikTok, analizând 500 – 500 de videoclipuri. Și ce credeți că au descoperit? Că aproape o treime din conținutul de pe TikTok e publicitate. Da, ați auzit bine, o treime! Adică 31% într-un caz și 29,2% în altul.

Nu e de mirare, având în vedere că TikTok a lansat deja TikTok Shop și sistemul de comisioane de afiliere, care îi încurajează pe creatori să vândă produse prin aplicație. Și se pare că nu se opresc aici. Se zvonește că TikTok ar vrea să lanseze și un magazin online propriu (ca Amazon), care să le ofere utilizatorilor tot ce își doresc. Bineînțeles, contra cost.

Unul dintre jurnaliștii de la Insider a remarcat și faptul că procentul de reclame de pe TikTok e aproape egal cu cel de la televiziune, unde în medie 28% din timp e ocupat de reclame. Deci, dacă vrei să scapi de reclame, TikTok nu e soluția. Poate doar dacă plătești. Căci se pare că TikTok are în plan să ofere și o variantă fără reclame, dar numai pentru cei care sunt dispuși să scoată bani din buzunar.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum vor să facă miliardarii din tehnologie un oraș nou în America. Ce spun oamenii de acolo?

Ce este Cardul Curve? Ghid complet 2024 si Bonus de inregistrare.

Donald Trump își face magazin online de pantofi. Cât costă și ce mai găsești în magazinul lui?

Tesla pregătește o surpriză: o mașină electrică mai accesibilă ca oricând.

Bitcoin se duce de râpă la 40.000 de dolari după ce ETF-urile i-au dat cu flit

Se pare că Apple va lansa un App Store separat în UE pentru a permite sideloading-ul.

Temu, monstrul chinez care le face viața grea magazinelor online din Romania

Bitcoin bate record după record. Ce se întâmplă cu criptomoneda

Cum a ajuns Csík Sör de la succes la dezastru financiar(Faliment).

Cum a ajuns Amazon să se bage în patul lui Facebook!

Cum ne afectează decizia Arabiei Saudite de a vinde petrol mai ieftin?

Elon Musk devine cu adevărat generos: Taie drastic prețurile la Tesla în Europa. Vezi cât a ajuns să coste un Model Y sau Model 3