Ele sunt top cele mai bogate 10 familii din lume

Percepția socială a celor bogați variază destul de mult. Cu toate acestea, este mult mai ușor să ai o părere negativă sau pozitivă despre oricine decât să analizezi probleme financiare complexe sau să urmărești zilnic procese economice complexe și apoi să le aplici pentru a avea succes.

top cele mai bogate 10 familii din lume
Ele sunt top cele mai bogate 10 familii din lume 3

Fie că ne plac sau nu, bogații sunt, în marea majoritate a cazurilor, în posesia unor cunoștințe sau înzestrați cu anumite abilități care le permit să se ridice deasupra mediei.

În acest articol, ne folosim de Investopedia pentru a prezenta cele mai bogate zece familii din lume, toate având o avere foarte mare. Spre deosebire de celebritățile din ziua de azi, acestora nu le place, în general, lumina reflectoarelor și, de fapt, o evită cu totul. Nu e de mirare că există atât de multe nume necunoscute printre ele.

1.Familia Walton (Walmart)

Averea estimată: 190,5 miliarde de dolari

Familia Walton este cea mai bogată familie din Statele Unite și din lume. Jim și Alice, care conduc familia, au avut anul trecut o avere de peste 44 de miliarde de dolari fiecare, potrivit revistei Forbes, ceea ce îi plasează la egalitate pe locurile 16-17 în clasamentul miliardarilor în funcție de averea individuală.
Walmart, lanțul de magazine deținut de familie, este un imens conglomerat fondat de Sam Walton în 1962 în Arkansas. În prezent, este cea mai mare companie din lume, cu vânzări de 514,4 miliarde de dolari anul trecut, și operează aproximativ 12.000 de magazine în întreaga lume și aproape 5.400 în Statele Unite.

2.Familia Mars (Mars)


Tot în SUA, Mars este Walmart-ul industriei de dulciuri: o afacere de familie multigenerațională care este omniprezentă, ieftină și populară. În timp ce marca M&M’s este acum mai cunoscută decât marca originală Mars, este singura marcă din lume care este încă cea mai populară și cea mai utilizată. Nepoții fondatorului Frank Mars, Jacqueline și John Mars, care conduc ierarhia familiei, au o avere de peste 23,9 miliarde de dolari fiecare, ceea ce îi situează pe locul 33 în topul Forbes. Cu toate acestea, compania nu mai este condusă de ei, ci de copiii lor, care reprezintă acum a patra generație în afacerea de familie.

3.Frații Koch (Koch’s Industries)


Averea estimată: 124,5 miliarde de dolari

Reprezentanții Statelor Unite sunt, de asemenea, Charles și David Koch, care își datorează averea aproape incalculabilă companiei petroliere fondate de tatăl lor. Frații au o avere de aproximativ 50,5 miliarde de dolari fiecare, ceea ce îi situează pe locul 11 în topul celor mai bogați oameni din lume, potrivit Forbes.

4.Al Saud, familia regală a Arabiei Saudite


Averea estimată: 100 de miliarde de dolari

Istoria familiei regale saudite se întinde pe aproape un secol, iar averea Casei de Saud a crescut rapid de-a lungul timpului. Aceștia au o relație strânsă cu Saudi Aramco, gigantica companie petrolieră, cea mai profitabilă din lume și o sursă sigură de bogăție pentru familia regală. Cu toate acestea, este dificil să se estimeze cu exactitate averea familiei, deoarece există aproximativ 15.000 de rude apropiate și îndepărtate, dintre care multe conduc propriile afaceri.

5.Familia Wertheimer (Chanel)


Valoare netă estimată: 57,6 miliarde de dolari

Casa franceză de modă de lux Chanel este cunoscută în întreaga lume pentru veșnica sa rochie neagră, parfumul No.5 și pentru excentricul creator de modă Karl Lagerfeld, care a murit la începutul anului trecut după ce a condus mult timp compania. Frații Wertheimer, Alain și Gerhard, sunt acum coproprietari ai companiei, după ce bunicul lor și fondatoarea Gabrielle Coco Chanel au împărțit proprietatea imperiului modei.

6.Familia Dumas (Hermès)


Averea estimată: 53,1 miliarde de dolari

Casa de modă franceză este cunoscută în întreaga lume pentru cravatele sale unice, eșarfele, parfumurile și gențile de mână marca Kelly și Birkin. Fondatorul Thierry Hermés a proiectat inițial costume ecvestre pentru clienții săi aristocrați în secolul al XIX-lea. De atunci, compania s-a extins considerabil, iar astăzi îmbracă numeroase celebrități, inclusiv pe jucătorul de baschet LeBron James. Gama de ceasuri Hermés Apple Watches, care combină tradiția și noile tehnologii, este, de asemenea, un mare succes, cu piese care variază între 1.300 și 2.000 de dolari. Frații Dumas împart conducerea companiei, Alex fiind CEO și Pierre-Alexis director artistic.

7.Familiile Van Damme, De Spoelberch și De Mevius (Anheuser-Busch InBev)


Averea estimată: 52,9 miliarde de dolari

Aceste trei familii de producători de bere belgieni sunt cu siguranță impregnate de tradiție, cu o istorie care se întinde pe mai bine de 500 de ani. Familia Van Damme s-a alăturat uriașei afaceri cu bere a celorlalte două familii în 1987, când Piedboeuf și Artois au fuzionat pentru a forma InterBrew. Anheuser-Busch InBev este o companie multinațională producătoare de bere, cu sediul central în Leuven, Belgia. Este cea mai mare companie de bere din lume, cu o cotă de piață de aproape treizeci de procente. A fost formată prin fuziunea a trei mari companii, Interbrew (Belgia), AmBev (Brazilia) și Anheuser-Busch (SUA).

Numai cele șaisprezece mărci principale ale sale generează deja vânzări anuale de peste un miliard de dolari. Printre acestea se numără mai multe mărci cunoscute în Romania, precum Stella Artois, Budweiser, Corona, Beck’s, Hoegaarden și Leffe. De asemenea, au peste 200 de alte mărci mai mici.

8.Boehringer și familia Von Baumbach (Boehringer Ingelheim)


Active estimate: 51,9 miliarde de dolari

Boehringer Ingelheim este o companie farmaceutică germană fondată în urmă cu peste 130 de ani. După mai multe generații, cele două familii încă mai dețin controlul asupra companiei. În 1885, id. Albert Boehringer a înființat prima fabrică Boehringer Ingelheim în 1885, cu 28 de angajați. Inițial, fabrica producea acid tartric pentru industria farmaceutică și alimentară. Ulterior, Albert Boehringer a descoperit că poate produce acid lactic la scară industrială folosind o bacterie, devenind astfel un pionier în producția biotehnologică de masă.

La sfârșitul anilor 1950, Boehringer Ingelheim a lansat o serie de medicamente avansate care au pus bazele programelor de cercetare și succeselor ulterioare ale companiei. Boehringer Ingelheim a devenit una dintre cele mai de succes companii străine în SUA și Japonia. S-au format noi alianțe cu companii farmaceutice de top, precum Genentech, Abbott Laboratories, Glaxo Wellcome, Pfizer și Eli Lilly.

9.Mukesh și Anil Ambani (Reliance Industries)


Valoare netă estimată: 50,4 miliarde de dolari

Reliance Industries este un conglomerat industrial uriaș din India, dar numele său sună complet necunoscut pentru mulți. Reliance Industries este un imens conglomerat industrial fondat de frații Mukesh și Anil Ambani, al căror tată a murit în 1957. Mukesh este clasat pe locul 13 în topul celor mai bogați oameni din lume de către Forbes. Mukesh supervizează interesele în rafinare, petrochimie, petrol și gaze și textile, în timp ce fratele său, Anil, gestionează afacerile din domeniul telecomunicațiilor, al gestionării activelor, al divertismentului și al energiei.

10.Cargill și familia MacMillan (Cargill)


Valoare netă estimată: 42,9 miliarde de dolari

Aflată acum la a șasea generație de membri ai familiei, Cargill este una dintre cele mai mari companii cotate la bursă din Statele Unite, controlată de o bază restrânsă de acționari. Gigantul materiilor prime a fost fondat în Iowa în urmă cu mai bine de un secol și jumătate. Cu interese în industrie, agricultură, alimentație și servicii, compania are sediul central în Minneapolis.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pareri StartCo: Cum ajută aceasta antreprenorii din România.

Merită să investești în aur? Avantaje si dezavantaje.

Un nou record: fiecare a doua mașină vândută este un SUV în Europa