Samsung are mai multe probleme decât se aștepta.

Samsung are mai multe probleme decât se aștepta.

Nu e greu să vezi care sunt firmele care se duc la vale și care sunt cele care se descurcă bine în aceste vremuri nebune. Samsung a dat-o în bară rău de tot și a dezamăgit analiștii, și nu cu puțin.

Samsung a anunțat că se așteaptă ca profitul său să se prăbușească cu 35% în ultimul trimestru, pentru că lumea nu mai cumpără ce le vinde ei. Nici măcar scăderea prețurilor la cipurile de memorie nu i-a salvat. O să afli mai multe detalii pe 31 ianuarie, când o să publice raportul complet.

Gigantul care produce cipuri de memorie, telefoane și televizoare mai mult decât oricine altcineva pe planeta asta a spus că a făcut un profit de doar 2,13 miliarde de dolari între octombrie și decembrie. Asta e mult mai puțin decât se așteptau ei și decât au făcut anul trecut.

Nici LG nu stă prea bine, pentru că are de furcă cu concurența, inflația și cheltuielile mari de marketing (care ar trebui să îi facă pe oameni să vrea mai mult televizoare și electrocasnice), așa că profitul lor din trimestrul al patrulea a fost și el mult sub estimări.

Analiștii zic că singurul lucru care merge bine e piața cipurilor de memorie, pentru că producătorii chinezi de PC-uri și telefoane au început să își refacă stocurile după ce le-au terminat pe ale lor. Samsung a reușit să își limiteze pierderile la cipuri, și lucrurile par să se îndrepte după ce au crescut prețurile în decembrie și au redus producția înainte. Se pare că o să continue așa. Și Samsung vrea să îi convingă pe investitori că are un plan să crească cererea de cipuri de memorie, de exemplu cu inteligența artificială offline.

Dar oamenii nu prea cumpără ce le oferă Samsung și, dacă nu se întâmplă ceva, nici nu o să cumpere, spun ei.

2of30

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Seria Samsung Galaxy S24 ar putea avea prețul seriei S23

Cum sa faci bani: Strategii si tehnici eficiente pentru a-ti atinge obiectivele financiare

OpenAI 2023, o mină de aur în 2023, cu profituri fabuloase

„White Stork”, compania fostului șef al Google, ar produce drone sinucigașe pentru Ucraina.

2024 ar putea fi anul renașterii Bitcoin-ului!

Melodiile lui Taylor Swift și Drake au dispărut de pe TikTok

De la Sandero la Tesla Model Y: cea mai bine vândută mașină din Europa în 2023

Elon Musk devine cu adevărat generos: Taie drastic prețurile la Tesla în Europa. Vezi cât a ajuns să coste un Model Y sau Model 3

Smartphone-urile scumpe, la mare căutare în 2023. Apple, regele neîncoronat al telefoniei mobile

Microsoft dă lovitura cu abonamentul de inteligență artificială.

Amazon, gigantul comerțului online care a pus stăpânire pe Europa, ne spune câți clienți are in Eruopa.

Arm, noua vedetă a bursei. O să ajungă mai mare ca NVIDIA?