Tesla îi taie aripile lui Elon Musk: plata uriașă de 55,8 miliarde de dolari, blocată în instanță.

Tesla îi taie aripile lui Elon Musk: plata uriașă de 55,8 miliarde de dolari, blocată în instanță.

Elon Musk, șeful Tesla, a primit o veste proastă: nu va mai primi o grămadă de bani de la compania sa de mașini electrice. În 2018, directorii Tesla i-au promis lui Musk 55,8 miliarde de dolari, adică cam cât ar costa să cumperi toată România, dacă ar fi de vânzare. Dar un judecător din Delaware a zis că nu se poate, pentru că Musk nu mai are controlul asupra Tesla, scrie BBC.

Totul a început când un acționar nemulțumit a dat în judecată Tesla, spunând că i-au dat lui Musk prea mulți bani, fără să-i întrebe pe ceilalți dacă sunt de acord. Judecătoarea Kathaleen McCormick a fost de partea lui și a spus că Tesla și avocații lui Musk nu au dovedit că au respectat regulile și că Musk a influențat negocierile în favoarea sa.

Musk nu a avut cum să se apere, pentru că el era cel care conducea consiliul de administrație care a aprobat plata. Asta înseamnă că nu a fost un proces corect. Plata era cea mai mare din istoria Tesla și l-ar fi făcut pe Musk și mai bogat decât este acum.

Musk nu s-a lăsat afectat de decizia judecătorului și a glumit pe rețeaua de socializare X, pe care a cumpărat-o recent. Le-a spus celor 170 de milioane de urmăritori ai săi să nu-și facă niciodată o firmă în Delaware și să voteze dacă Tesla ar trebui să se mute în Texas, unde are sediul. Majoritatea au zis da.

Musk are multe titluri și afaceri: este CEO la Tesla, dar și la SpaceX, o companie care vrea să trimită oameni pe Marte. El nu mai deține majoritatea acțiunilor la niciuna dintre ele. A vândut o parte din ele pentru a cumpăra Twitter, unde acum are 13%. Dar a spus că vrea să-și mărească din nou participația la SpaceX, pentru că are planuri mari pentru viitor.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Google și Amazon taie în carne vie: sute de angajați dați afară

Merită să cumperi acțiuni Hidroelectrica? Ghid pentru investitori

Microsoft dă lovitura cu abonamentul de inteligență artificială.

Cum vor să facă miliardarii din tehnologie un oraș nou în America. Ce spun oamenii de acolo?

UE înregistrează o creștere a vânzărilor de mașini electrice

Cum sa faci bani: Strategii si tehnici eficiente pentru a-ti atinge obiectivele financiare

Bitcoin explodează și sare pragul de 50.000 de dolari.

Ce este un FinFluencer si ce inseamna asta?

TikTok: platforma de socializare unde banii curg ca apa

De la Sandero la Tesla Model Y: cea mai bine vândută mașină din Europa în 2023

Dolarul Digital Se Însoară cu Ripple: Nunta Anului în Lumea Cripto!”

Cum ne afectează decizia Arabiei Saudite de a vinde petrol mai ieftin?