Cum vor să facă miliardarii din tehnologie un oraș nou în America. Ce spun oamenii de acolo?

Cum vor să facă miliardarii din tehnologie un oraș nou în America. Ce spun oamenii de acolo?

Miliardarii americani din tehnologie vor să construiască un oraș de la zero în nordul Californiei, scrie The Guardian. Au pus deja mâna pe peste 240 de milioane de metri pătrați de teren, printr-o companie numită California Forever, dar se pare că nu le pasă de ce vor oamenii de acolo.

California Forever zice că vrea să facă o comunitate verde și ușor de parcurs la doar 96 de kilometri de San Francisco. Comunitatea ar trebui să aibă parcuri, apartamente și case de oraș și cam 15.000 de joburi noi.

În prima etapă a proiectului o să facă cam 20.000 de locuințe, unde o să locuiască vreo 50.000 de oameni, dar la final o să fie loc pentru până la 400.000 de oameni, ceea ce, după cum spune șeful companiei, susținută de mai mulți miliardari din tehnologie, ar putea să rezolve problema locuințelor din California.

Dar foarte mulți oameni, politicieni și organizații de mediu din zonă nu sunt de acord cu proiectul. Majoritatea se tem că noul oraș o să le consume apa, care și așa e puțină în comitat, o să le ia pământurile agricole și o să le crească taxele.

California Forever vrea să strângă semnături din februarie și să pună proiectul la vot în noiembrie. Compania are nevoie de 13.500 de semnături ca să ajungă pe buletinul de vot.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Calculator TVA

PlayStation 5 depășește cincizeci de milioane de exemplare vândute în acest an

Cine e Satoshi Nakamoto? Un proces din Londra ar putea lămuri misterul Bitcoin.

Samsung are mai multe probleme decât se aștepta.

Tesla îi taie aripile lui Elon Musk: plata uriașă de 55,8 miliarde de dolari, blocată în instanță.

Melodiile lui Taylor Swift și Drake au dispărut de pe TikTok

Halving-ul Bitcoin: Catalizator pentru marea prăbușire a criptomonedelor in viitor?

Cum să obții un împrumut rapid online în România. Avantaje si dezavantaje.

SUA vrea să ia de la Binance peste 4 miliarde de dolari

UE înregistrează o creștere a vânzărilor de mașini electrice

Mai ieftin decât AliExpress: Site-ul chinezesc TEMU câștigă popularitate în România.

2024 ar putea fi anul renașterii Bitcoin-ului!