Chiar și posesorii de iPhone acuză Apple că a crescut prețurile

Chiar și posesorii de iPhone acuză Apple că a crescut prețurile

Într-o lume unde gigantul tech Apple pare de neatins, iată că și posesorii de iPhone își unesc forțele într-un cor de nemulțumire. Scena se deschide cu Departamentul de Justiție al SUA și o coaliție de 15 state care pun Apple în boxa acuzaților, într-o acțiune antitrust ce pare desprinsă dintr-un thriller juridic.

Dar adevărata acțiune vine de la consumatori – acei Davidi în fața Goliath-ului Apple – care au lansat nu mai puțin de trei procese colective. Scenariul? Unul clasic: monopolizarea pieței smartphone-urilor și creșterea prețurilor, cu un twist de comportament anticoncurențial.

Aceste procese nu sunt doar niște simple reclamații, ci reprezintă vocea a milioane de consumatori, un ecou al acuzațiilor ce răsună din procesul mamut din SUA.

Apple, într-un gest demn de un protagonist stoic, neagă acuzațiile guvernului și păstrează tăcerea în fața proceselor intentate de consumatori. Dar povestea nu se oprește aici. Unul dintre reclamanți, un veteran al sălilor de judecată, a mai avut o confruntare cu Apple, într-o saga anterioară legată de prețurile cărților electronice și politicile magazinului de aplicații, care s-a încheiat cu o înțelegere de 550 de milioane de dolari.

Și ca și cum acest scenariu nu era suficient de încărcat, autoritatea antitrust a UE intră pe scenă cu un anunț de ultimă oră: Apple, alături de Google și Meta, sunt sub lupa investigațiilor pentru posibile încălcări ale DMA. Acest nou episod promite să aducă amenzi de proporții blockbuster.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Liderul OpenAI cere 7 trilioane de dolari pentru o rețea globală de fabrici de cipuri AI

Samsung anunță o colaborare cu Tesla la CES 2024 pentru SmartThings Energy

X a scăzut cu 71% de când Elon Musk a preluat conducerea.

Seria Samsung Galaxy S24 ar putea avea prețul seriei S23

Temu, monstrul chinez care le face viața grea magazinelor online din Romania

Cum ne afectează decizia Arabiei Saudite de a vinde petrol mai ieftin?

Calculator TVA

Bitcoin bate record după record. Ce se întâmplă cu criptomoneda

BYD îl întrece pe Tesla, chiar dacă acesta a stabilit un nou record

De la Sandero la Tesla Model Y: cea mai bine vândută mașină din Europa în 2023

Cum vor să facă miliardarii din tehnologie un oraș nou în America. Ce spun oamenii de acolo?

Cine e Satoshi Nakamoto? Un proces din Londra ar putea lămuri misterul Bitcoin.