Cine e Satoshi Nakamoto? Un proces din Londra ar putea lămuri misterul Bitcoin.

Cine e Satoshi Nakamoto? Un proces din Londra ar putea lămuri misterul Bitcoin.

Dacă ești pasionat de Bitcoin, probabil că ți-ai pus și tu întrebarea: cine este Satoshi Nakamoto, geniul care a creat cea mai faimoasă criptomonedă din lume? Ei bine, poate că vom afla în curând răspunsul, pentru că la un tribunal din Londra se judecă un proces care ar putea scoate la iveală identitatea lui. Sau nu.

Un australian zice că el e Satoshi

Procesul a început luni și îl are ca protagonist pe Craig Wright, un informatician australian care susține că el este Satoshi Nakamoto. El spune că el a scris cartea albă din 2008 care a prezentat pentru prima dată conceptul de Bitcoin și a publicat o parte din codul sursă al monedei virtuale. El mai spune că, de fapt, el este proprietarul blockchain-ului Bitcoin și al codului care îl face să funcționeze.

Dar o alianță de companii din domeniul cripto îl contrazice

Numai că nu toată lumea îl crede pe Wright. De fapt, o organizație numită Alianța Crypto Open Patent (COPA) îl acuză că minte și că a falsificat documentele și doveziile care ar trebui să îi susțină afirmația. Și se pare că are argumente solide, pentru că reporterii care urmăresc procesul spun că există multe indicii că Wright a încercat să înșele lumea.

Experții spun că documentele lui Wright sunt false

De exemplu, se pare că laptopul pe care Wright ar fi scris cartea albă a Bitcoin are urme de modificări ulterioare, iar cartea albă în sine are probleme grave. De pildă, experții spun că documentul TeX pe care Wright îl prezintă ca fiind o primă variantă a cărții albe ar fi fost de fapt creat după versiunea finală în format PDF, care este publică, și ar fi fost doar o copie editată (mai mult ștearsă) a acesteia. Mai mult, documentul conține referințe la un proces criptografic care a fost inventat cu ani după data la care se presupune că ar fi fost scrisă cartea albă.

Wright se dă drept Satoshi din 2016

Wright a apărut prima dată în public în 2016, când a declarat că el este Satoshi Nakamoto, și de atunci a încercat să impună această idee prin procese în justiție – probabil cu scopul de a câștiga bani și influență din Bitcoin, pe care l-a tranzacționat intens. Dar comunitatea Bitcoin nu l-a crezut niciodată pe Wright, iar documentele pe care le-a adus acum în instanță par să îi infirme pretențiile – ba chiar să arate că Wright a falsificat totul pentru a comite o fraudă.

Nimeni nu știe cine este Satoshi Nakamoto

Avocatul COPA spune că, de fapt, toate afirmațiile lui Wright sunt “o minciună grosolană, o poveste inventată, susținută de un fals de proporții”. Dar Wright nu se lasă și spune că el a “dovedit prin dovezi clare că el este autorul cărții albe și creatorul Bitcoin”.

În același timp, seriozitatea dovezilor este pusă la îndoială de faptul că, potrivit avocatului lui Wright, una dintre cele mai convingătoare dovezi că el este tatăl Bitcoin este faptul că nimeni altcineva nu a revendicat public că este Satoshi Nakamoto. “Dacă Dr. Wright nu ar fi fost Satoshi, s-ar fi așteptat ca adevăratul Satoshi să iasă la rampă pentru a respinge afirmația”, a zis el.

43 de miliarde de dolari pe masă

Mai înainte, Wright le promisese și unor jurnaliști că, dacă îi vor trimite niște Bitcoin la niște adrese Bitcoin asociate cu Satoshi, el le va trimite înapoi, dovedind astfel că el controlează acele adrese. Dar jurnaliștii încă așteaptă să își primească banii înapoi, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.

În prezent, opinia cea mai răspândită în comunitatea Bitcoin este că Satoshi Nakamoto este probabil mort sau, în unele cazuri, stă la pușcărie de mult timp.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Producătorul de telefoane mobile robuste Caterpillar și Motorola Defy intră în faliment

PlayStation 5 depășește cincizeci de milioane de exemplare vândute în acest an

Google dă $350 mil. pentru gafa de la Google+.Cine ia banii

Disney+ adaugă Hulu în pachetul său de streaming

Cum vor să facă miliardarii din tehnologie un oraș nou în America. Ce spun oamenii de acolo?

Bitcoin la Rollercoaster: Să decriptăm împreună ultimele turbulențe din lumea monedelor virtuale!

Pareri StartCo: Cum ajută aceasta antreprenorii din România.

Temu, gigantul comerțului electronic, își dublează veniturile și domină piața

OpenAI 2023, o mină de aur în 2023, cu profituri fabuloase

SUA vrea să ia de la Binance peste 4 miliarde de dolari

Shein sub lupa UE: Reguli noi în jocul modei online. Urmează TEMU?

Bitcoin explodează și sare pragul de 50.000 de dolari.