Smartphone-urile scumpe, la mare căutare în 2023. Apple, regele neîncoronat al telefoniei mobile

Smartphone-urile scumpe, la mare căutare în 2023. Apple, regele neîncoronat al telefoniei mobile

Dacă ai bani de aruncat și vrei să îți cumperi un smartphone nou, nu ești singurul. Counterpoint Research a făcut un studiu despre piața smartphone-urilor premium în 2023 și a descoperit că vânzările de telefoane care costă mai mult de 600 de dolari au crescut cu 6% față de anul trecut.

Asta înseamnă că oamenii au preferat să își cumpere telefoane mai bune, în loc să se mulțumească cu cele ieftine și mediocre. Analistul Varun Mishra spune că oamenii sunt dispuși să investească mai mult într-un dispozitiv de calitate, care să le țină mai mult timp și să le ofere o experiență mai plăcută.

global smartphone prfemium segment

Dar care sunt cele mai populare smartphone-uri premium? Ei bine, nu e nicio surpriză că Apple este liderul absolut al acestui segment, cu de 4 ori mai multe vânzări decât Samsung, care se află pe locul doi. Samsung a încercat să recupereze teren, lansând Galaxy S23 și telefoanele pliabile, care au avut succes pe piață. Huawei s-a descurcat bine în China, unde a lansat seria Mate 60.

Piața smartphone-urilor premium a fost împinsă în sus de cererea din China, Europa de Vest, India și regiunea MEA. Counterpoint Research spune că China, India și America Latină vor bate probabil noi recorduri de vânzări pe acest segment, India fiind cea mai dinamică piață la nivel mondial.

top smartphone oem share

Și nu credeți că oamenii se opresc la 600 de dolari. Nu, ei vor mai mult. Ei vor telefoane ultra-premium, care costă peste 1.000 de dolari. Acest segment este cel care va crește cel mai mult în viitor, depășind piața globală a smartphone-urilor. Așa că dacă vrei să fii în trend, pregătește-ți portofelul.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aceasta ar putea fi ultima armă magică a lui Lidl: nici măcar nu o vom observa, iată cum te vor face să cumperi mai mult.

Revolut îți dă mai mult decât bani. Descoperă serviciul mobil care te conectează la lume.

O afacere de milioane de dolari s-a transformat într-un eșec uriaș pentru NFT

Liderul OpenAI cere 7 trilioane de dolari pentru o rețea globală de fabrici de cipuri AI

Microsoft dă lovitura cu abonamentul de inteligență artificială.

Disney+ adaugă Hulu în pachetul său de streaming

Samsung anunță o colaborare cu Tesla la CES 2024 pentru SmartThings Energy

Ce este Proof-of-Stake? Ghid Detaliat

De la Sandero la Tesla Model Y: cea mai bine vândută mașină din Europa în 2023

„White Stork”, compania fostului șef al Google, ar produce drone sinucigașe pentru Ucraina.

Pareri Provident: Tot ce trebuie sa stii despre serviciul de imprumut Provident in Romania.

Merită să investești în aur? Avantaje si dezavantaje.