Cum ne afectează decizia Arabiei Saudite de a vinde petrol mai ieftin?

Cum ne afectează decizia Arabiei Saudite de a vinde petrol mai ieftin?

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, a decis să ofere petrol mai ieftin în unele zone ale lumii, începând cu luna viitoare.

Acest lucru a făcut ca prețul petrolului să scadă pe piețele internaționale, ceea ce ar putea avea consecințe importante pentru economie și pentru mediul înconjurător.

Dar de ce a făcut Arabia Saudită acest anunț și ce înseamnă el pentru noi? Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre situația actuală a petrolului.

Ce a anunțat Arabia Saudită?

Arabia Saudită a anunțat luni dimineață că va reduce prețul petrolului pe care îl vinde în Asia, cea mai mare piață de consum a petrolului din lume.

Compania națională de petrol, Saudi Aramco, a scăzut prețul petrolului Arab Light cu 2 dolari pe baril pentru livrarea în februarie, față de ianuarie.

Acesta este un semn că Arabia Saudită vrea să își mențină cota de piață în fața concurenței din alte țări producătoare de petrol, cum ar fi Irak, Iran sau Rusia.

De asemenea, Arabia Saudită vrea să atragă clienții care caută petrol mai ieftin, în special rafinăriile din Asia, care au fost afectate de scăderea cererii de combustibil din cauza pandemiei de coronavirus.

Cum a reacționat piața la anunțul saudit?

Anunțul saudit a avut un efect imediat asupra prețului petrolului pe piețele internaționale.

Luni dimineață, țițeiul Brent, care este un indicator al prețului petrolului la nivel mondial, a scăzut cu 1,3% pe baril.

brent

Acesta este cel mai mic nivel al prețului petrolului din ultimele două săptămâni.

Prețul petrolului a fost deja sub presiune în ultima perioadă, din cauza ofertei abundente și a cererii slabe.

Deși grupul de țări producătoare de petrol, cunoscut sub numele de OPEC+, a convenit să reducă producția de petrol cu 2,2 milioane de barili pe zi, pentru a susține prețurile, mulți investitori nu sunt siguri că această măsură va fi suficientă.

Ei se tem că stocurile de petrol vor continua să crească și că prețul petrolului nu va reveni la nivelurile de dinainte de pandemie cel puțin până în al doilea trimestru al anului 2024.

Ce înseamnă anunțul saudit pentru noi?

Anunțul saudit are implicații atât pozitive, cât și negative pentru noi, ca consumatori și ca cetățeni.

Pe de o parte, un preț mai mic al petrolului înseamnă un preț mai mic al benzinei și al altor produse derivate din petrol, cum ar fi plasticul sau cauciucul.

Acest lucru ne poate ajuta să economisim bani și să ne îmbunătățim nivelul de trai.

Pe de altă parte, un preț mai mic al petrolului înseamnă și o reducere a stimulentelor pentru a investi în energii alternative și regenerabile, cum ar fi energia solară sau eoliană.

Acest lucru poate avea un impact negativ asupra mediului înconjurător și asupra luptei împotriva schimbărilor climatice.

De asemenea, un preț mai mic al petrolului poate afecta stabilitatea politică și economică a unor țări dependente de exporturile de petrol, cum ar fi Venezuela, Nigeria sau Libia.

Acest lucru poate genera conflicte, migrații și crize umanitare.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitcoin explodează și sare pragul de 50.000 de dolari.

Un nou record: fiecare a doua mașină vândută este un SUV în Europa

Samsung anunță o colaborare cu Tesla la CES 2024 pentru SmartThings Energy

Cum vor să facă miliardarii din tehnologie un oraș nou în America. Ce spun oamenii de acolo?

Meta bate toate recordurile: cum a ajuns la valori istorice în 2024

Reddit își vinde conținutul gigantului Google AI pentru 60 de milioane de dolari pe an.

Merită să investești în aur? Avantaje si dezavantaje.

Melodiile lui Taylor Swift și Drake au dispărut de pe TikTok

Recesiune in 2023. Vine criza sau putem scapa la mustata.

Google și Amazon taie în carne vie: sute de angajați dați afară

Cum a ajuns Amazon să se bage în patul lui Facebook!

SUA vrea să ia de la Binance peste 4 miliarde de dolari