Bitcoin explodează și sare pragul de 50.000 de dolari.

Bitcoin explodează și sare pragul de 50.000 de dolari.

Bitcoin, cea mai cunoscută și valoroasă criptomonedă din lume, a făcut un salt spectaculos la începutul acestei săptămâni, depășind pragul de 50.000 de dolari. Nu a mai atins acest nivel de peste doi ani, când în decembrie 2021 valora chiar mai mult decât acum.

Creșterea este impresionantă dacă ne gândim că acum un an, Bitcoin se tranzacționa la mai puțin de jumătate din prețul actual, adică în jur de 22.000 de dolari. Doar în ultima lună, faimoasa criptomonedă a avut o apreciere de 16% – deși nu fără fluctuații mari pe parcurs.

Unul dintre factorii care ar putea explica ascensiunea Bitcoin este aprobarea fondurilor de investiții în Bitcoin, sau ETF-uri Bitcoin, care s-a întâmplat la jumătatea lunii ianuarie. Deși atunci Bitcoin nu a avut o reacție imediată, de atunci a urcat constant, cu unele corecții negative, până la nivelul de azi.

Bitcoin a atins recordul absolut în noiembrie 2021, înainte de a suferi o prăbușire majoră. Atunci valora peste 69.000 de dolari pe bitcoin.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Microsoft dă lovitura cu abonamentul de inteligență artificială.

Smartphone-urile scumpe, la mare căutare în 2023. Apple, regele neîncoronat al telefoniei mobile

Un nou record: fiecare a doua mașină vândută este un SUV în Europa

Ce este un FinFluencer si ce inseamna asta?

Cum a ajuns Amazon să se bage în patul lui Facebook!

Oligarhii Ruși nu au eșuat atât de mult încât să-l convingă pe Putin să oprească războiul

Noile smartwatch-uri Apple au revenit, dar fără măsurarea oxigenului din sânge.

Chiar și posesorii de iPhone acuză Apple că a crescut prețurile

PlayStation 5 depășește cincizeci de milioane de exemplare vândute în acest an

iPhone pierde teren pe una dintre cele mai importante piețe de telefonie mobilă din lume

Ce este Cardul Curve? Ghid complet 2024 si Bonus de inregistrare.

Cum sa faci bani: Strategii si tehnici eficiente pentru a-ti atinge obiectivele financiare