UE înregistrează o creștere a vânzărilor de mașini electrice

UE înregistrează o creștere a vânzărilor de mașini electrice

Un raport al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) arată că mașinile electrice au reprezentat aproape jumătate din vânzările de mașini noi în UE în primele unsprezece luni ale anului. Mașinile electrice includ atât vehiculele electrice pure, cât și hibrizii plug-in și hibrizii convenționali.

În noiembrie, cota de piață a mașinilor electrice a fost de 47,6%, în creștere față de 40,4% în octombrie. Acesta a fost al 16-lea lună la rând în care vânzările de mașini noi au crescut în UE, cu un total de 1.166.860 de unități înmatriculate, cu 6,7% mai mult decât în noiembrie 2022.

masini electrice in europa

Mașinile electrice au avut o creștere anuală de 13,3%, cu 16,4% pentru vehiculele electrice pure și 28,7% pentru hibrizii convenționali. Hibrizii plug-in au înregistrat o scădere de 22,1%, afectați de reducerea cererii din Germania, cea mai mare piață pentru această categorie. Mașinile pe benzină au avut o creștere modestă de 4,2%, în timp ce cele diesel au continuat să scadă cu 10,3%.

Germania, Franța și Italia au fost principalele piețe pentru mașinile electrice, cu o pondere cumulată de 68,5%. Consumatorii au preferat hibrizii convenționali, care au oferit o autonomie mai mare și un preț mai mic decât celelalte tipuri de mașini electrice.

Deși UE se află în fruntea cursei electrice, ACEA avertizează că regiunea ar putea pierde teren în fața altor competitori, cum ar fi China și SUA. Acestea din urmă au o poziție dominantă în lanțul de aprovizionare și în oferirea de stimulente pentru cumpărătorii de mașini electrice. ACEA solicită o strategie industrială ambițioasă pentru a sprijini dezvoltarea și competitivitatea sectorului auto european.

Producătorii de automobile se confruntă, de asemenea, cu o cerere incertă pentru mașinile electrice, care nu corespunde așteptărilor lor. Volkswagen și Mercedes au raportat probleme în atragerea clienților pentru noile lor modele electrice. În schimb, Tesla a avut o creștere impresionantă de 45% în noiembrie, devenind liderul pieței de vehicule electrice pure în UE, cu o cotă de 21,9%.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Temu, monstrul chinez care le face viața grea magazinelor online din Romania

Samsung are mai multe probleme decât se aștepta.

Bitcoin bate record după record. Ce se întâmplă cu criptomoneda

De la Sandero la Tesla Model Y: cea mai bine vândută mașină din Europa în 2023

2024 ar putea fi anul renașterii Bitcoin-ului!

„White Stork”, compania fostului șef al Google, ar produce drone sinucigașe pentru Ucraina.

Ele sunt top cele mai bogate 10 familii din lume

Tesla s-a prăbușit, compania de mașini electrice are probleme mari?

Ce este Cardul Curve? Ghid complet 2024 si Bonus de inregistrare.

Elon Musk și arta de a evita impozitele: Cazul Tesla

Merită să cumperi acțiuni Hidroelectrica? Ghid pentru investitori

Oligarhii Ruși nu au eșuat atât de mult încât să-l convingă pe Putin să oprească războiul