Amazon, ăla care vinde de toate pe internet, de la cărți la frigidere, a intrat în Europa în 1998 și de atunci nu s-a mai oprit. A ajuns să fie cea mai tare firmă de comerț online din zonă, așa că a trebuit să facă un raport pentru UE să vadă ce și cum face.
Amazon, care e numărul unu în lume la vânzarea pe net, a făcut primul raport de transparență pentru Europa, că așa i-au cerut ăia de la UE care se ocupă de reglementări. Raportul ne arată nu doar câte țări din Europa are Amazon, câți clienți are în total și pe fiecare țară în parte, dar și ce face să-i scape de utilizatorii neserioși (mai ales de vânzătorii care vor să-i înșele pe clienți).
Firma asta s-a înființat în 1994 și a venit în UE în 1998, în Germania, care acum e cea mai mare piață pentru Amazon. În medie, Amazon are peste 181 de milioane de clienți pe lună în UE, dintre care 60,3 milioane sunt nemți, 38,1 milioane italieni și 34,6 milioane francezi, zice raportul.
Raportul ne dă și o idee despre piețele europene mai mici, inclusiv despre câți clienți are Amazon în Romania: la noi, cam 140.000 de oameni cumpără de la Amazon în fiecare lună.
Apropo dacă tot vorbim de comenzi Amazon în Romania, nu uitați că dacă comandați peste 49 euro aveți livrare gratuită în România,(am făcut și un tutorial comandă Amazon) și de ce nu….aruncați o privire aici la cele mai noi promoții apărute pe Amazon Germania
Amazon are peste 150.000 de angajați în 21 de țări din UE, cu birouri în cam 50 de orașe europene și 250 de depozite locale. Mai are și 15 centre de cercetare și dezvoltare în nouă state membre ale UE, scrie în raport.
În prima jumătate a anului ăsta, Amazon a făcut 274 de milioane de acțiuni doar în Europa ca să elimine conținutul, produsele sau vânzătorii ilegali sau frauduloși și a primit peste 8.800 de cereri de date de la autoritățile UE pentru utilizatori.
Conform regulilor UE pentru serviciile digitale, DSA, Amazon, ca și alte platforme mari vizate, trebuie să facă rapoarte publice ca ăsta la fiecare șase luni în UE.
Urmărește-ne și pe Google News