Bitcoin bate record după record. Ce se întâmplă cu criptomoneda

Bitcoin bate record după record. Ce se întâmplă cu criptomoneda

Bitcoin a făcut o nouă ispravă marți, când a trecut de 69.000 de dolari, dar nu s-a bucurat prea mult, pentru că a scăzut imediat după. Coindesk spune că bitcoin a ajuns la 69.208,79 dolari în prima parte a după-amiezii de marți, depășind vechiul record de 68.790 dolari, din noiembrie 2021. Deși bitcoin a mai pierdut din valoare și acum e la vreo 65.989 de dolari, tot a crescut cu 48% într-o lună și aproape de patru ori față de minimul din decembrie 2022.

Bitcoin a început să crească în octombrie anul trecut, când a aflat că SEC din SUA va da voie la tranzacționarea în ETF-uri bitcoin, adică niște fonduri care urmăresc prețul bitcoin. Asta s-a întâmplat în ianuarie anul ăsta, și de atunci au intrat cam 7,5 miliarde de dolari în aceste fonduri.

The New York Times zice că de data asta creșterea bitcoin e diferită de celelalte, pentru că nu e doar din cauza micilor investitori, ci și din cauza unor instituții financiare mari, ca BlackRock și Fidelity.

Un alt lucru care împinge bitcoin în sus e înjumătățirea(halvingul) care vine în aprilie, și care de obicei face prețul bitcoin să crească mult. Atunci, minerii de bitcoin vor primi doar jumătate din recompensa pe bloc, adică 3,125 de bitcoini în loc de 6,25 pentru fiecare bloc nou. Asta pentru că bitcoin a fost făcut să fie finit: după 21 de milioane de bitcoini, nu se mai pot mina alții, ca să nu se devalorizeze, ca monedele normale.

Unii zic că bitcoin ar putea ajunge la un milion de dolari, dacă cererea e mare, dar asta e mai mult o speranță decât o previziune serioasă. Coinmarketcap spune că peste 19,6 milioane din cele 21 de milioane de bitcoini au fost minați în cei 15 ani de existență a bitcoin, dar bitcoin se termină greu, și ar putea dura până în 2140 până când se minează ultimul.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tesla pregătește o surpriză: o mașină electrică mai accesibilă ca oricând.

Cum să obții un împrumut rapid online în România. Avantaje si dezavantaje.

Reddit își vinde conținutul gigantului Google AI pentru 60 de milioane de dolari pe an.

Temu, monstrul chinez care le face viața grea magazinelor online din Romania

Tesla îi taie aripile lui Elon Musk: plata uriașă de 55,8 miliarde de dolari, blocată în instanță.

Cum a ajuns Amazon să se bage în patul lui Facebook!

Cum vor să facă miliardarii din tehnologie un oraș nou în America. Ce spun oamenii de acolo?

În ciuda nebuniei AI, investitorii sunt precauți.

Se pare că Apple va lansa un App Store separat în UE pentru a permite sideloading-ul.

Mai ieftin decât AliExpress: Site-ul chinezesc TEMU câștigă popularitate în România.

Bitcoin la Rollercoaster: Să decriptăm împreună ultimele turbulențe din lumea monedelor virtuale!

Bitcoin se duce de râpă la 40.000 de dolari după ce ETF-urile i-au dat cu flit