Melodiile lui Taylor Swift și Drake au dispărut de pe TikTok

Melodiile lui Taylor Swift și Drake au dispărut de pe TikTok

Dacă ești fan Taylor Swift sau Drake, ai o veste proastă: melodiile lor nu mai sunt disponibile pe TikTok. Și nu numai ale lor, ci și ale altor artiști care sunt sub umbrela Universal Music Group. De ce? Pentru că Universal a decis să își retragă muzica de pe platforma de socializare, lăsând utilizatorii fără coloana sonoră preferată.

Motivul? Banii, ce altceva. Universal susține că TikTok le plătește o nimica toată muzicienilor pentru drepturile de autor și că nu vrea să negocieze un contract mai bun, deși își umflă buzunarele din reclame. Universal spune că TikTok le aduce doar 1% din veniturile globale, ceea ce e o glumă proastă, și că nu face destul pentru a proteja drepturile și siguranța muzicienilor și a utilizatorilor.

Universal nu s-a sfiit să își exprime nemulțumirea față de TikTok, pe care l-a acuzat de lăcomie și de lipsă de respect față de artiști și compozitori. Dar nici TikTok nu a rămas dator: a spus că decizia Universal e tristă și dezamăgitoare și că editorul își pune interesele financiare înaintea celor creative.

Cine are dreptate? Greu de spus, dar probabil că nu va dura mult până când cei doi vor ajunge la o înțelegere și vor semna un nou contract. Până atunci, utilizatorii TikTok vor trebui să se descurce cu alte melodii sau să își facă propriile piese. Sau poate să încerce o altă platformă. 🤷‍♂️

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este un FinFluencer si ce inseamna asta?

Merită să cumperi acțiuni Hidroelectrica? Ghid pentru investitori

iPhone pierde teren pe una dintre cele mai importante piețe de telefonie mobilă din lume

Cum a ajuns Perplexity AI să valoreze 520 de milioane de dolari cu ajutorul lui Jeff Bezos și NVIDIA

Cum a ajuns Csík Sör de la succes la dezastru financiar(Faliment).

Tesla pregătește o surpriză: o mașină electrică mai accesibilă ca oricând.

De la Sandero la Tesla Model Y: cea mai bine vândută mașină din Europa în 2023

Credite ipotecare: cum să faci cea mai bună alegere pentru nevoile tale

De ce Apple nu mai este cea mai valoroasă companie din lume și cine i-a luat locul.

Temu, monstrul chinez care le face viața grea magazinelor online din Romania

Arm, noua vedetă a bursei. O să ajungă mai mare ca NVIDIA?

Revolut îți dă mai mult decât bani. Descoperă serviciul mobil care te conectează la lume.