"White Stork", compania fostului șef al Google, ar produce drone sinucigașe pentru Ucraina.

„White Stork”, compania fostului șef al Google, ar produce drone sinucigașe pentru Ucraina.

Eric Schmidt, cel care a condus Google timp de un deceniu, a pus bazele unui startup secret care ar urma să fabrice drone kamikaze White Stork (Barză albă) pentru forțele armate ucrainene.

Schmidt a fost cunoscut ca fiind “adultul” care i-a supravegheat pe fondatorii Google, Sergey Brin și Larry Page – el a preluat conducerea companiei în 2001, la solicitarea celor doi, care erau prea tineri pentru a gestiona o afacere atât de mare. Înainte de a ajunge la Google, Schmidt a avut o carieră de dezvoltator la mai multe firme de tehnologie, inclusiv la Sun Microsystems.

În 1997 a devenit director general al Novell, o companie de rețele informatice care a dispărut între timp. La Google, rolul său a fost să creeze o structură solidă în jurul unui produs care avea un succes fulminant. După zece ani, și-a predat funcția de director general lui Page și Brin, iar în 2017 a renunțat și la cea de președinte, iar în 2020 la cea de consilier. De atunci, după cum scrie Gizmodo,

Schmidt a devenit un intermediar între lumea tehnologiei și Departamentul american al Apărării.

Eric Schmidt
Eric Schmidt

El a fost președintele Comisiei privind inteligența artificială (AI) pentru securitatea națională, a co-autorat o carte cu Henry Kissinger despre rolul strategic al dronelor cu AI și a publicat articole pe această temă – și nu degeaba. Potrivit Forbes se pare că Schmidt, prin intermediul unor companii și persoane de încredere, a fost implicat în înființarea unei companii numite “White Stork”, care ar urma să producă drone kamikaze pentru armata ucraineană – de unde și numele inspirat de una dintre păsările simbol ale țării.

Aceste dispozitive, ieftine pentru civili și nimic pentru armată, costând 2000-2500 lei, pot zbura cu o cantitate mică de explozibil și se pot apropia sau chiar urmări ținta. Inteligența artificială poate contribui la identificarea țintelor, la stabilirea rutelor sau chiar la evitarea sistemului de apărare.

E una să spui, ca Schmidt, că dronele cu AI sunt vitale pentru războiul dintre Rusia și Ucraina și că el crede că ucrainenii vor achiziționa un milion de astfel de drone până în 2024 – pentru că e în interesul său comercial. Dar dacă ne gândim că OpenAI a modificat recent și termenii de utilizare pentru ChatGPT, permițând clienților militari, e clar că nu doar elevii și designerii, ci și militarii sunt interesați să afle cum îi poate ajuta AI.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Revolut îți dă mai mult decât bani. Descoperă serviciul mobil care te conectează la lume.

Temu, monstrul chinez care le face viața grea magazinelor online din Romania

Elon Musk și arta de a evita impozitele: Cazul Tesla

iPhone pierde teren pe una dintre cele mai importante piețe de telefonie mobilă din lume

Smartphone-urile scumpe, la mare căutare în 2023. Apple, regele neîncoronat al telefoniei mobile

În ciuda nebuniei AI, investitorii sunt precauți.

Samsung are mai multe probleme decât se aștepta.

Donald Trump își face magazin online de pantofi. Cât costă și ce mai găsești în magazinul lui?

Aceasta ar putea fi ultima armă magică a lui Lidl: nici măcar nu o vom observa, iată cum te vor face să cumperi mai mult.

Pareri StartCo: Cum ajută aceasta antreprenorii din România.

Mai ieftin decât AliExpress: Site-ul chinezesc TEMU câștigă popularitate în România.

Merită să investești în aur? Avantaje si dezavantaje.