Temu, gigantul comerțului electronic, își dublează veniturile și domină piața

Temu, gigantul comerțului electronic, își dublează veniturile și domină piața

În ultimele luni, Temu a cunoscut o expansiune globală și europeană fără precedent, un succes reflectat clar în cifrele de afaceri: veniturile proprietarului acestei piețe online s-au dublat în doar un an.

PDD Holdings, conglomeratul chinez din spatele comerțului electronic, a raportat o creștere spectaculoasă a veniturilor trimestriale, cu o majorare de peste 123% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, ajungând la 89 de miliarde de yuani pentru ultimul trimestru al anului 2023. Această performanță depășește cu mult așteptările analiștilor și, după cum afirmă Chen Lei, președintele și co-directorul general al companiei, 2023 a marcat un punct de cotitură, consolidând încrederea consumatorilor și cererea pentru produsele Temu.

Prezentă acum în peste 51 de piețe internaționale, Temu a înregistrat inițial pierderi, dar PDD Holdings a reușit să obțină un profit net de 23 de miliarde de yuani în ultimul trimestru al anului trecut, marcând o creștere impresionantă de 146%. Profiturile au fost amplificate prin comisioanele de tranzacționare și taxele de marketing plătite de comercianții platformei.

Strategia agresivă de marketing adoptată de Temu în ultima parte a anului trecut a propulsat brandul la un nivel de popularitate neașteptat, transformându-l în cel mai mare retailer online străin din România și Ungaria în numai patru luni. În plus, investițiile PDD în marketing și vânzări au crescut considerabil, compania cheltuind 100 de miliarde de yuani în total pentru aceste domenii, cu o creștere anuală de 50% doar pentru marketing, ajungând la 26,64 miliarde de yuani în ultimul trimestru.

Deși acum un an era practic necunoscută în România, Temu, deținută de PDD Holdings, a câștigat rapid teren și a provocat nemulțumirea competitorilor locali. Lansată inițial în SUA în septembrie 2022, Temu și-a extins rapid operațiunile în Europa și Asia, stârnind antipatia retailerilor din aceste regiuni.

Creșterea fulminantă a Temu, care concurează direct cu giganți precum Amazon și eBay datorită prețurilor sale competitive, a atras atenția negativă în Marea Britanie. Autoritatea pentru Concurență și Piețe a demarat o investigație împotriva Whaleco Technology Limited, operatorul european al Temu, suspectat de încălcarea legislației privind practicile comerciale corecte.

Impactul “fenomenului Temu” se resimte puternic în rândul retailerilor online naționali și regionali, care se confruntă cu provocarea de a concura cu produsele Temu, oferite la prețuri semnificativ mai mici, dar cu o calitate comparabilă.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

O afacere de milioane de dolari s-a transformat într-un eșec uriaș pentru NFT

Credite ipotecare: cum să faci cea mai bună alegere pentru nevoile tale

Ce este un FinFluencer si ce inseamna asta?

De la Sandero la Tesla Model Y: cea mai bine vândută mașină din Europa în 2023

Cum să obții un împrumut rapid online în România. Avantaje si dezavantaje.

Temu, monstrul chinez care le face viața grea magazinelor online din Romania

Diferenţa dintre criptomonede şi monede digitale – Explicaţii complete

Calculator TVA

Se pare că Apple va lansa un App Store separat în UE pentru a permite sideloading-ul.

SUA vrea să ia de la Binance peste 4 miliarde de dolari

Cum vor să facă miliardarii din tehnologie un oraș nou în America. Ce spun oamenii de acolo?

Bitcoin bate record după record. Ce se întâmplă cu criptomoneda