Liderul OpenAI cere 7 trilioane de dolari pentru o rețea globală de fabrici de cipuri AI

Liderul OpenAI cere 7 trilioane de dolari pentru o rețea globală de fabrici de cipuri AI

E deja cunoscut de mult că Sam Altman are o serie de proiecte, unul dintre ele fiind să facă AI cu o rețea globală de fabrici de cipuri AI.

Pentru asta, el discută cu o serie de investitori, printre care se numără și din Emiratele Arabe Unite și marii producători de cipuri. Altman vrea să crească capacitatea mondială de fabricare a cipurilor și se axează, în principal, pe AI, după raportul WSJ.

Proiectul ar vrea să strângă între 5 și 7 trilioane de dolari ca Altman, s-a aflat acum, să își îndeplinească scopul. Planurile ar ajuta la rezolvarea problemelor de creștere ale OpenAI, se spune în raport. OpenAI valorează acum peste 80 de miliarde de dolari, după evaluările investitorilor.

De altfel, Asociația Industriei Semiconductorilor zice că vânzările globale de cipuri ar putea crește cu până la 13,1% în acest an din cauza AI, față de o scădere de 8% anul trecut.

După raportul Altman, suma de 7.000 de miliarde de dolari pentru capital e foarte mare chiar și pentru lumea afacerilor. După termenii discuțiilor, OpenAI, investitorii, producătorii de cipuri și companiile de energie ar trebui să lucreze împreună pentru a face fabrici de cipuri pe care producătorii de cipuri le-ar conduce.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meta bate toate recordurile: cum a ajuns la valori istorice în 2024

Cum a ajuns Perplexity AI să valoreze 520 de milioane de dolari cu ajutorul lui Jeff Bezos și NVIDIA

De ce Apple nu mai este cea mai valoroasă companie din lume și cine i-a luat locul.

Tesla îi taie aripile lui Elon Musk: plata uriașă de 55,8 miliarde de dolari, blocată în instanță.

X a scăzut cu 71% de când Elon Musk a preluat conducerea.

Se pare că Apple va lansa un App Store separat în UE pentru a permite sideloading-ul.

Yellow SiC:Un startup german în vârstă de 65 de ani a găsit cea mai ieftină sursă de hidrogen

De la Sandero la Tesla Model Y: cea mai bine vândută mașină din Europa în 2023

iPhone pierde teren pe una dintre cele mai importante piețe de telefonie mobilă din lume

Pareri StartCo: Cum ajută aceasta antreprenorii din România.

Elon Musk și arta de a evita impozitele: Cazul Tesla

Noile smartwatch-uri Apple au revenit, dar fără măsurarea oxigenului din sânge.