Liderul OpenAI cere 7 trilioane de dolari pentru o rețea globală de fabrici de cipuri AI

Liderul OpenAI cere 7 trilioane de dolari pentru o rețea globală de fabrici de cipuri AI

E deja cunoscut de mult că Sam Altman are o serie de proiecte, unul dintre ele fiind să facă AI cu o rețea globală de fabrici de cipuri AI.

Pentru asta, el discută cu o serie de investitori, printre care se numără și din Emiratele Arabe Unite și marii producători de cipuri. Altman vrea să crească capacitatea mondială de fabricare a cipurilor și se axează, în principal, pe AI, după raportul WSJ.

Proiectul ar vrea să strângă între 5 și 7 trilioane de dolari ca Altman, s-a aflat acum, să își îndeplinească scopul. Planurile ar ajuta la rezolvarea problemelor de creștere ale OpenAI, se spune în raport. OpenAI valorează acum peste 80 de miliarde de dolari, după evaluările investitorilor.

De altfel, Asociația Industriei Semiconductorilor zice că vânzările globale de cipuri ar putea crește cu până la 13,1% în acest an din cauza AI, față de o scădere de 8% anul trecut.

După raportul Altman, suma de 7.000 de miliarde de dolari pentru capital e foarte mare chiar și pentru lumea afacerilor. După termenii discuțiilor, OpenAI, investitorii, producătorii de cipuri și companiile de energie ar trebui să lucreze împreună pentru a face fabrici de cipuri pe care producătorii de cipuri le-ar conduce.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se pare că Apple va lansa un App Store separat în UE pentru a permite sideloading-ul.

Mai ieftin decât AliExpress: Site-ul chinezesc TEMU câștigă popularitate în România.

Oligarhii Ruși nu au eșuat atât de mult încât să-l convingă pe Putin să oprească războiul

Noile smartwatch-uri Apple au revenit, dar fără măsurarea oxigenului din sânge.

H&M dă rateuri, se schimbă șeful și se închid magazinele

Seria Samsung Galaxy S24 ar putea avea prețul seriei S23

Tesla s-a prăbușit, compania de mașini electrice are probleme mari?

„White Stork”, compania fostului șef al Google, ar produce drone sinucigașe pentru Ucraina.

Pareri Provident: Tot ce trebuie sa stii despre serviciul de imprumut Provident in Romania.

Calculator TVA

Cum ne afectează decizia Arabiei Saudite de a vinde petrol mai ieftin?

Tesla îi taie aripile lui Elon Musk: plata uriașă de 55,8 miliarde de dolari, blocată în instanță.